Кози вършеят из "Оазис"-а в "Смирненски", ползват асансьори и търсят апартаменти

Автор: Георги Василев
Коментари (92)
17:12 / 28.09.2020
32790
Новите пловдивчани, които обитават комплекс "Оазис 1“, намиращ се на "Пещерско шосе" в квартал "Христо Смирненски“, вече имат нови приятели – група кози, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За това свидетелстват няколко кадъра и клипове, публикувани във фейсбук групата "Забелязано в Пловдив“.

На снимките се вижда как козите се водят в асансьорите на сградата, катерят се по стълбищата, разхождат се свободно, а щом огладнеят – излизат навън, където си правят пир с пожълтялата от слънцето трева.

В комплекса вече се носи мълва, че някъде по ниските етажи се е заселил млад скотовъд от Делиормана, който не успял да се прости с козичките си (единственото наследство от свако му), та ги взел в Пловдив да ги гледа като домашни любимци.

Според други, съседите от четвъртия етаж, които са предимно от района на Кресненското дефиле, са решили да превърнат част от мазетата в нелегална мандра за производство на кашкавал от козе мляко, но част от животните са избягали.

Съществува и теория, според която рядка генетична болест е превърнала козите в мутанти с много висок интелект. След това животните решили, че не им се живее повече в обор и тръгнали сами да си търсят щастието и апартамент в големия град.

Не е ясно къде точно се крие истината, но едно е факт – някои квартали на Пловдив се превръщат в градове от селски тип – кози в Смирненски, прасета в Кръшияка и т.н.

Със случая с козите се е захванал и общинският инспекторат, тъй като според наредбите на администрацията, животни могат да се гледат само в кварталите "Коматево“ и "Прослав“ и то след специална процедура.

Виж коментарите (92)

Още по темата (24):
24.12.2023 Пуснаха на скандална цена паркоместа пред "Оазис" 4 и 6
31.10.2023 Своеволия край "Оазис" 4, граждани тръгнаха да махат жп линия
10.08.2023 Грозни изпълнения в жилищен комплекс от затворен тип в Пловдив
20.11.2022 Сигнал: Шофьорите, които отскоро са в Пловдив, не знаят за този проблем
16.07.2021 Грозни гледки край "Оазис 4"
04.08.2020 Брутално индианско отмъщение пред "Оазис"
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).