Корнелия Петкова организира протест, вижте исканията й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
15:39 / 26.05.2020
6718
Корнелия Петкова - вдовицата на трагнично загиналия при жестоката катастрофа на бул. "Руски" през 2016 г. Атанас, се включи активно в организиране на граждански протести в цяла България, научи Plovdiv24.bg.

Представител на медията ни разговаря с Петкова, която даде малко повече подробности за протеста и съпътстващата организация, както и целите, които тя и съмишлениците и се надяват да постигнат.

"Протестът, който организираме съвместно с още няколко човека, е изцяло граждански. Държа да е ясно, че се разграничаваме от всякакви политически, стопански и нестопански организации. Ние излизаме изцяло с идеите си, с мислите си, желанието си и идеалите си. Хората трудно имат възможност и финанси да пътуват до София, затова нашата идея е да се организира подобен протес във всички големи областни градове. Вчера поставихме началото в Пловдив, и това което следва, е протест абсолютно всеки вторник в 18.00 часа пред сградата на Община Пловдив. 

Нашите искания са промяна на конституцията, оставка на правителството, оставка на главния прокурор Иван Гешев, както и оставка на парламента. Ние чисто и просто се борим за правото си за достоен живот. Идния вторник, на Деня на Ботев, организираме и подписка, с която изискваме справедлив съд за убиеца на Милен Цветков.

Малко хора знаят, но на първия протест, който организирахме в София, срещу нас освен вербално, имаше и физическо насилие, от което аз съм просто отвратена и погнусена. Малко след това се свързаха с мен и ми предлагаха пари, за да напиша опровержение на нашите искания. Аз идеали за продан нямам! Нямам нищо друго, освен своята позиция и ще се боря за нея докрай. Надявам се да запалим искрата и желанието за справедливост, които изначално са заложени у българина. 

След трагедията, която ме сполетя, бях буквално разкостена от всички медии - национални, местни, радио и телевизия. Поради тази причина аз отказвам да давам коментари и пак подчертавам, че не желая делото ми да бъде свързвано с която и да е политическа партия и организация. За мен Plovdiv24.bg е единствената медия в България, която безпристрастно и коректно отразява всички гледни точки".

Виж коментарите (6)

Още по темата (102):
17.07.2020 Вдовицата Корнелия: До последен дъх ще се боря да изчистя паметта на моя
съпруг
28.05.2020 Адвокатите на Корнелия Петкова: Нови коли и джипове? Клевети!
25.05.2020 Братът на Любомир Трайков пред Plovdiv24.bg: Мълчахме до сега, но стига
вече!
25.05.2020 Вдовицата на загиналия при зверската катастрофа на "Руски" продължава своята борба
22.05.2020 Говори съпругата на единия от тримата загинали в зловещата катастрофа на бул. "Руски"
21.05.2020 Обрат! 3 жени пратиха Любо Трайков отново зад решетките! Пускан е много често и в отпуски!
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).