Конференция на Пловдивския университет показва предизвикателствата в химията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 06.10.2022
1292
Шеста научна конференция "Предизвикателства в химията" организира Химическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Форумът е предназначен за студенти, докторанти и млади учени и ще се проведе на 7 и 8 октомври в Пловдив, съобщи деканът на факултета доц. д-р Веселин Кметов.

“Това бе инициатива на младите колеги от факултета, която намери отзвук и подкрепа", обясни доц. Кметов и поздрави за ентусиазма и усилията организаторите на събитието.

Научната конференция "Предизвителства в химията“ дава акцент върху възможностите, предизвикателствата и перспективите пред химическата наука. За първи път в конференцията е предвидено да участват ученици и техните учители. Тази година в три от докладите ще бъдат разгледани и някои от актуалните за обучението в училище проблеми, а именно – изработване на интерактивни презентации, използването на иновативни дигитални технологии, както и как би повлияло използването на съвременни електронни ресурси в обучението.

Научната конференция дава поле за изява предимно на студенти и докторанти, както и на млади изследователи, които ще представят собствените си изследвания чрез устни доклади и в постерната сесия. Това съответства на една от основните насоки по която работят, преподавателите в Химически факултет, а именно – провокиране в студентите на изследователски амбиции и стремежи лично да се трудят по формулирането и разработването на нови идеи и научни проекти.

В конференцията ще се представят 37 участници от цялата страна с постерни презентации и устни доклади. Програмата предвижда и пленарни доклади от утвърдени учени в областта на химията.

Шестата научна конференция "Предизвикателства в химията“ ще стартира на 7 октомври в зала "Компас“ в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ с начален час 10:00. Приветствия към участниците ще поднесат проф. д-р Теменужка Йовчева, заместник-ректор по научноизследователска и издателска дейност, както и деканът на Химически факултет - доц. д-р Веселин Кметов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).