Комисия разгледа постъпилите предложения за наградите "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:06 / 25.04.2017
2096
Комисия, назначена със Заповед на кмета н Пловдив Иван Тотев, на основание чл.44, ал.1, т.1 и ал.2 от ЗМСМА и във връзка с чл.12, ал.1 от утвърдения статут на награди "Пловдив", разгледа постъпилите общо 51 предложения и извърши проверка на административното съответствие по реда на Раздел I от Статута във всяка една категория. Проверката се извършва по документи. От предложените номинации, отпаднаха 2, от които едното в раздел "Журналистика", второто в раздел "Музика".

Всички останали предложения (общо 49) се допускат до следващ етап, в който оценяването ще се извърши от осем специализирани комисии, които съгласно утвърдения статут на награди "Пловдив", се назначават със заповед на кмета на община Пловдив Иван Тотев

Осемте специализирани комисии разглеждат предложенията за присъждане на наградите в разделите: "Художествена литература", "Художествен превод", "Журналистика", "Архитектура", "Музика", "Театър", "Изобразително изкуство", "Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство". Постъпилите предложения в разделите "Произведение на изкуството, предназначено за деца" и "Културно наследство и съхраняване на паметта" се разглеждат от всички комисии. 

Съставът на комисиите е формиран по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата.

Припомняме ви, че с наградите "Пловдив" се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирано през 2016 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област
На улица в Пловдив снимаха новия джип на Ferrari
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).