Коли хвърчат с покрай детски заведения, пловдивчани искат незабавни мерки

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
21:51 / 21.07.2023
2653
Коли хвърчат с несъобразена скорост покрай пловдивска детска градина. За това сигнализира читател на Plovdiv24.bg, като призовава отговорните органи за незабавна и своевременна реакция. 

Ето и целия сигнал:

"Пиша като жител на район Западен и като родител, чиито деца посещават ДЯ "100 усмивки" и ДГ "Росица" и двете с вход от ул. "Ранни лист", който от близо 3 години се натъква на едни и същи проблеми. Сутрин и следобед, когато родителите оставят или взимат децата си от детските заведения, едната страна на улицата е заета от паркирали автомобили, което създава рискови моменти. Редовно има спрял автомобил на единствената пешеходна пътека на улицата, ситуирана пред яслата. С две деца за близо 3 години не се е налагало да спирам автомобила си на улицата, независимо от условията. Още повече до яслата има изграден паркинг със свободен достъп".

Друг често срещан проблем според нашата читателка са шофьорите, спиращи на единствената пешеходна пътека, ситуирана пред яслата, при наличие на пешеходци, както и несъобразената скорост.

"Само за тази седмица два пъти изпадам в ситуация, в която заради несъобразена скорост и неспиране се разминавам "на косъм" от инцидент.

Затова жената смята, че поставянето на легнал полицай е ключов момент за защитата на децата.

"Считам, че е от изключителна важност за запазване на живота и здравето на децата, техните родители и живущите в района, взимане на мерки, за осигуряване на нормално придвижване за пешеходци и за шофьори, изразяващи се ограничения в паркирането и взимането на мерки срещу паркирали автомобили, особено в часовете, в които родителите оставят и взимат децата си, както и изграждането на поне 1 изкуствена неравност по улицата".

От Plovdiv.24.bg вече работим по сигнала, очаквайте подробности!

Велизара Ангелова


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).