Кой сътвори тази невиждана свинщина в Пловдив?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (20)
16:10 / 18.03.2017
13170
Читателка на Plovdiv24.bg хвърли тежки обвинения: "Коритото на река "Марица" се превръща в сметище от тези, които трябва да го чистят", написа до редакцията ни жената. Ето за какво става дума и отговора, който Plovdiv24.bg потърси. 

"Разхождайки кучето си на площадката за кучета до магазин "Лекси" край река Марица, с радост забелязах, че вътре има поставени нови пейки, а кошчетата за отпадъци бяха изпразнени. Нямате си представа обаче какво беше разочарованието ми, когато забелязах, че те бяха изсипани в коритото на реката. 

По дърветата висяха пликчета, пълни с кучешки изпражнения, които собствениците на кучета бяха прилежно събрали и поставяли в тях.

На място бяха много собственици на кучета, които събират изпражненията на кучетата си, разхождат ги на определеното за това място, радват се на направеното от Общината, плащат си данъците. Зададохме си въпроси, на които нямахме отговор и се надяваме, че чрез вашата медия ще стигнат до отговорните лица.

Никой кмет, общинар, еколог или както там се зоват отговорните за чистотата на града ни люде не вижда ли в какво сметище се е превърнала емблемата на Пловдив река Марица? На тези хора от комуналната фирма някой ще плати. Никой ли не го интересува как се харчат парите на града? Как ще станем столица на културата, след като имаме сметище насред града?"

Plovdiv24.bg се обърна към шефа на "Чистота" ИванСтоянов. Той сподели, че никой общински служител не би си позволил да направи подобно нещо, отпадъците се прибират в големи чували, които след това се прибират и по всяка вероятност в случая става дума за вандалска проява. За разчистването на коритото на реката пък се грижи специален екип от "Градини и паркове", които, освен самораслеците и санитарната сеч, прибират и боклуците, на които попаднат.

Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).