Кои са най-опасните/наглите шофьори в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (44)
11:54 / 20.10.2012
16936
През последните седмици зачестиха публикациите за инциденти на пътя след спор между шофьори. В много от случаите се стига до саморазправа и това са само инцидентите, които са докладвани на полицията. 

Реално почти всеки шофьор в Пловдив ежедневно участва или е свидетел на подобен инцидент или спор. Кой обаче предизвиква инцидентите, кои са най-наглите, най-опасните шофьори по улиците на Пловдив. Ще се опитаме да направим своеобразна подборка на групи участници в движението, които най-често са част от инцидентите, а вие читателите на Plovdiv24.bg ще изберете кой е по-по-най.

Самозабравилите се мутри и "бизнесмени" - Едни от най-наглите шофьори на пътя, мислят си, че като са успели да си купят лъскава кола, това ги освобождава от правилата за движение по пътищата, не е нужно да дават предимство, да спират на светофари и пешеходни пътеки, могат спокойно да спират на места за инвалиди и т.н. Същите тези са опасни, освен с поведението си на пътя, също така и с опитите им за саморазправа, които в повечето случаи завършват печално. Най-пресният пример е самозабравилият се собственик на кръчме, който преби 2 момичета, само защото му направили забележка, че ще ги блъсне на пешеходна пътека. Голям мъж, нали!

Мотопедистите - Едни от най-най-най-наглите шофьори в Пловдив. Те също са много над правилата за движение, преминават спокойно на червени светофари, а любимото им занимание е да слаломират из "балъците" спрели на светофарите, за да изчакат светването на зелена светлина. По този начин създават опасност освен за себе си, а и за всички участници в движението около тях. Няколко мотопедиста вече съвсем заслужено си изядоха шамарите по кръстовищата, но няма и да са последните. Защото за мотопедистите правилно престрояване, звукова и светлинна сигнализация, каска и правила на пътя, са забранени думи.

Маршрутките - Шофьорите на маршрутки са се превърнали в легенди. За тях е казано и писано толкова мног

АНКЕТА:
Кои са най-опасните/наглите шофьори в Пловдив?

Мутрите / "бизнесмените"
Мотопедистите
Шофьорите на маршрутки
Шофьорите на Батаклиев
Глупаците

о, че каквото и да се спомене сега, ще бледнее.

Шофьорите на Батаклиев - Гладни хора, карат грохнали превозни средства. Дори и да имат добри намерения, шофьорите от градски транспорт, които може и вече да не си спомнят кога са си взимали цялата заплата навреме, са принудени от майката природа да са изнервени, което води тежки ситуации на пътя.

Глупаците - Най-вече от незнание на правилата, от негледане на знаците, но има група шофьори, които са способни да създадат най-големите задръствания и абсурдни ситуации, влизайки в насрещното на еднопосочна улица или блокирайки ключово кръстовище, опитвайки се да направят забранен ляв завой (за последното типичен пример е кръстовището на реновирания "Четвъртък пазар", където маркировката забранява левия завой, идвайки от "Руски", но много шофьори правят тапа на това кръстовище, именно опитвайки се да завият на ляво).

Гласувайте смело в анкетата ни за своя "фаворит".


Виж коментарите (44)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).