Кой лъже за замазаното живописно пано на Енчо Пиронков?

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
17:08 / 14.02.2018
13733
Както Plovdiv24.bg вече ви информира, живописното пано на известния художник Енчо Пиронков в подлеза на бул."България" до СУ "Пейо Яворов" е било покрито с фасаген. Преди няколко дни скулпторът Иван Тотев се натъква на гледката на грундираното пано, изработено от глазирани керамични плочи. Кметът на "Северен" Ральо Ралев, на чиято територия е въпросният подлез, твърди, че не знае за ремонтни дейности там. 
Това стана ясно от негово интервю за "Радио Пловдив" от вчера, в което той заявява, че на този подлез не е правен ремонт през последните две години. Твърдението обаче категорично не отговаря на истината, защото от администрацията на "Северен" още 4 януари 2017-а година изпратиха прессъобщение до всички пловдивски медии, в което съобщават за приключил ремонт на същия този подлез. 
Пред репортер на нашата медия Ралев заяви друго - че през годините общинската администрация на няколко пъти е правила ремонт на подлеза, но без да подозира за наличието на такова пано. Според районния кмет то е било замазано при ремонтни дейности преди около 10 години. 
Plovdiv24.bg се свърза със скулптора Иван Тотев, за да го попита какво е мнението му по въпроса, че живописното пано е заличено преди много години. Той сподели, че не може да каже кога точно е унищожено произведението на изкуството, но според него боята изглеждала доста по-прясна и не му изглежда да е боядисвано преди 5 или 10 години, както твърди районният кмет.

Кой лъже? Кой унищожи живописното пано на известния художник Енчо Пиронков? Plovdiv24.bg ще продължи да рови по въпроса и да ви информира навреме!

Виж коментарите (1)

Още по темата (171):
23.04.2024 Бетонираха дърво в Пловдив
14.04.2024 Разпродават парка зад хотел Санкт Петербург за 14 млн. лева
06.04.2024 Битката за парка зад хотел "Санкт Петербург" изглежда почти загубена
04.04.2024 Няма да му се размине на бизнесмена, тръгнал да прави ремонт, без да
пита
05.09.2023 Общината придобива парка зад хотел Санкт Петербург?
14.08.2023 Паркът зад хотел "Санкт Петербург" се превърна в развъдник на змии и
гущери
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).