Кметът забрани на общини без договор достъп до сметището

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:16 / 15.03.2010
2662
В писмо до оператора на сметището в Цалапица "Водстрой", което подписа тази сутрин, кметът Славчо Атанасов разпорежда да бъде спрян достъпът до депото на сметовозите на общините, които все още не са подписали договор с градската управа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Почти всички вече подписаха договор. За последно предупредих да побързат Перущица и Кричим. Отделна тема е Стамболийски, на които само договор няма да им свърши работа. Те не са плащали нищо за депониране на отпадъците си от средата на 2008 г., а на всичкото отгоре искат и да ни съдят", съобщи началникът на отдел "Управление на отпадъците" Лилия Таскова пред журналисти. Община "Родопи" вече е започнала да погасява натрупаните си задължения в размер на около 250 хил. лв.

Решението на Общинския съвет да се плаща по 18,46 лв. за обработката на тон отпадъци е влязло в сила, въпреки че недоволни кметове на общини го обжават в Административния съд, където е насрочено дело за 8 април. Според юрисконсулта на общината Соня Ташева жалбата не спира изпълнението на решението, а и ще се докаже, че кметовете нямат правен интерес от това дело. Единственият, който е имал право да обжалва, е областният управител Иван Тотев, но не го сторил.

В петък той предупреди, че няма да допусне сметището да бъде затворено за общините, неподписали договора, но както е тръгнало, до края на деня такива може и да не останат. "Ако съдът все пак отсъди друго, ние ще се съобразим с неговото решение", коментира заместник-кметът Петко Атанасов.         

Виж коментарите (1)

Още по темата (33):
28.02.2022 Увеличава се таксата за фирми извън регионалната система за управление на отпадъците
10.02.2022 Община Пловдив плаща 7.7 млн. за депониране на отпадъци
20.09.2011 За четвърти път не одобриха парите за сметището в с. Цалапица
16.05.2011 Таскова: Сметището в Цалапица може да живее още 5 години
14.05.2010 Отложиха делото на шест общини срещу Пловдив заради цена на боклука
14.05.2010 Продължава делото за цената за депониране в Цалапица
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).