Кметът се срещна с Криста Марквалдер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:03 / 05.07.2016
2981
Преди да посети квартал "Столипиново", председателят на Националния съвет на Швейцария Криста Марквалдер беше посрещната от кмета на града Иван Тотев в Община Пловдив.

"Пловдив е мултиетнически град с наличие на много и различни общности - арменска, мюсюлманска, еврейска, католическа. Непрестанно и ежедневно полагаме усилия за развитие на града. 

Интензивно работим за напредъка ни в областта на IT и аутсорсинг индустрията", заяви кметът в обръщението си към Криста Марквалдер. 

Той посочи, че Пловдив има 9 университета, а образованието е сред основните приоритети в политиката на община Пловдив, като безработицата в областта е 8 %.

Председателят на Националния съвет на Швейцария Криста Марквалдер поздрави кмета за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019. 

Тя сподели, че швейцарската икономика е отворена икономика и като такава е ориентирана много към външния пазар, към страните от Европейския съюз, който е най-силният им партньор. 

В частност България е едно добро място за инвестициите на Швейцария, заяви Криста Марквалдер и сподели, че многообразието на Пловдив е шанс за неговото пълноценно развитие.

По време на официалната среща кметът Иван Тотев сподели, че в момента съвместно с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и община Пловдив се подготвя нова специалност - софтуерно инженерство за 50 студенти, 30 от които са с български произход от Украйна.

Председателят на Националния съвет на Швейцария Криста Марквалдер е на официално посещение в България за среща с учители, деца и родители от началното училище "Найден Геров" и детската градина "Лилия", както и с лекари и персонал в медицински център "Изток".

На срещата присъстваше и посланикът на България в Конфедерация Швейцария Меглена Плугчиева, посланикът на Швейцароя в България Н. Пр. Денис Кнобел, както и заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пускат движението по "Модър-Царевец" утре, затварят Бетонния мост...
Арестуваха четирима пловдивчани
Доброволци преобразиха паркове в Пловдив
Шефката на Стария град стана професор по стенопис
Иван Петков: Трябва да стимулираме младите семейства, за да се сп...
През целия юни в Пловдив продължава кампанията за събиране на едр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).