Кметът разпореди: След като дадена улица бъде разкопана, да се работи по нея

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:35 / 26.04.2021
6588
Близо 9000 метра канализация и 4000 метра водопровод са сменени до момента по Водния проект в район "Северен“. В квартал "Захарна фабрика“ почти на 90% новата ВиК мрежа е завършена. Това стана ясно днес от проверка на място на кмета Здравко Димитров.

Предстои в близките дни да стартира подмяната на 720 метра чугунен водопровод и полагането на нов магистрален водопровод по улица "Петър Шилев“. По възстановяването на улиците се работи активно, като с подобряването на атмосферните условия ще се положи и последният пласт асфалт, а строително-ремонтните дейности ще приключат преди поставения краен срок.

Здравко Димитров се разпореди, след като дадена улица бъде разкопана, да се работи по нея и в максимално кратки срокове да бъде асфалтирана, за да е отново проходима.

"Правим всичко за удобство на хората, които живеят и работят в "Северен", така че строителите обещаха да се съобразят и дори за приключат по-рано. Графикът на работа е максимално съкратен, а машините ще излязат възможно най-скоро от зоната на бул. "Марица“- север, ул. "Порто Лагос“ и "Луда Яна“, за да се върне нормалният ритъм на живот“, уточни кметът, който разговаря със строителите и живеещите граждани и в двата квартала.

След срещата миналата седмица в Община Пловдив фирмата изпълнител "Европейски пътища“ АД е актуализирала графика на работа и по него вече се работи активно. Така вместо до края на септември, се очаква ремонтните дейности по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли. До 30 май бул. "Марица“ – север трябва да е готов, като в момента строителите поставят новата ВиК мрежа, ще положат асфалтова настилка, а Община Пловдив стриктно ще следи за изпълнението.

"Призоваваме гражданите да не паркират автомобилите в близост до кръстовища, тъй като това затруднява работата на строителите, да не изместват ограничителните елементи, които забраняват преминаването, както и да не преминават с колите си по току-що ремонтираните тротоари, тъй като вече имаме случаи на счупени нови плочки“, акцентира заместник-кметът Пламен Райчев.

Той посочи, че най-големите проблеми са свързани с редовното водоподаване, когато фирмата неумишлено компрометира действащ водопровод.

Освен в тези зони в момента строители работят и по рехабилитация на Главен колектор VII, която също ще приключи предсрочно. Предстои да стартира и един от най-важните етапи от Водния проект – изграждане на нов колектор с дължина 2,746 км. по бул. "Дунав“ и бул. "Брезовско шосе“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (308):
11.04.2024 Читател: Ремонтът приключи, няма логика този изкоп да е там. Ще стане страшна беля!
05.04.2024 Пловдивчанин сигнализира за покъртително състояние на един от най-новоремонтираните булеварди
23.03.2024 Бивш зам.-кмет на Пловдив: Водният цикъл приключва, когато се отчете в
цялост
22.03.2024 Продължават ремонтите в северната част на Пловдив
21.03.2024 Първо в Plovdiv24.bg: Изненадващо смениха ръководителя на Водния проект
28.02.2024 За броени часове асфалтираха част от булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).