Кметът напомня на МВР за обещаните 5.5 милиона лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:39 / 07.08.2008
1771
Община Пловдив изпраща писмо на новия вътрешен министър Михаил Миков, в което му напомня за обещаните 5.5 милиона лева за системата за видеонаблюдение в града, научи Plovdiv24.bg. Парите бяха обещани в ранната пролет от екс-вътрешния министър Румен Петков по време на разговор в община Пловдив с кмета Славчо Атанасов.  След смяната на върха в МВР, ангажиментът беше потвърден пред кмета и от новия министър Михаил Миков. Парите обаче още не са пристигнали, а в община Пловдив няма информация дали и кога ще бъдат преведени. Ако МВР се отказва от ангажимента си, общинската администрация ще пренасочи за други нужди  предвидените в бюджета на градската управа за тази година 1.5 милиона за дофинансиране на проекта за система за видеонаблюдение. В проекта за актуализация на общинския съвет, който вече е даден за обсъждане в комисиите на местния парламент е предвидено пренасочването на общинските средства за видеокамерите по други пера. Пренасочването може да бъде спряно, ако до следващата общинска сесия на 17 септември МВР потвърди отпускането на 5.5 млн. лева, обещани от двама министри.

Междувременно от побратимената на Пловдив община Милано предоставиха на Пловдив реализирания вече там проект за видеонаблюдение. В момента експерти на общината го пригаждат към особеностите на нашия град.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).