Кметът на "Тракия" представи отчета за втората година от мандата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:17 / 11.11.2009
1255
Днес кметът на район „Тракия" Гиньо Матев направи отчет за втората година от встъпването си в длъжност. Матев посочи, че откриването на двете нови детски градини „Велимира" и „Червената шапчица", както и завършването на новата сграда на Районното управление на МВР са най-големите успехи през втората му година от управление.

Районният кмет не пропусна да отбележи, че на територията на „Тракия", през последната година са открити няколко големи търговски обекта на обща площ над 20 декара и инвестиция над 12 милиона лева, както и изграждане на нови жилищни сгради на площ от над 30 декара, чиято стойност е 15 милиона лева. На срещата си с медиите, Гиньо Матев отчете извършени реконструкции на улици, преасфалтиране и кърпене на дупки, изграждане на паркинги и тротоари на обща стойност над един милион лева.

Оптимизиране на организацията за движение чрез промените на кръговите кръстовища също бе посочено като плюс в работата на районната администрация за последната година.

За да бъде обективен в доклада си за втората година, откакто е кмет на „Тракия", Матев поясни, че има недовършените задачи, като тази за осигуряване на финансиране за парка зад паметника на "Кан Крум", за проекта за свързване на центъра на „Тракия" с центъра на града чрез продължаването на улица „Професор Цветан Лазаров", както и за започване строежа на православната църква „Свети Цар Борис Михаил I Покръстител". Районният кмет даде заявка тези неща, както и други да станат през следващата година.

Гиньо Матев ще представи отчета си и пред жителите на район „Тракия" утре от 17,30 часа в СОУ „Свети Седмочисленици". За тези, които няма да могат да присъстват или имат желание да се запознаят с доклада, могат да го прочетат и в сайта на администрацията http://www.trakia-plovdiv.com/.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Николай Маринов: Пловдив е като малко копие на цялата ни държава
Откриха нарушения в заповедта за уволнение на бившия шеф на полиц...
В Пловдив откриха най-силното издание на "Хемус", има какво да се...
Изтребители "МиГ-29" прелетяха с оглушителен шум ниско над Пловди...
Кметът: Новата детска ясла ще бъде преместена в А13, където има о...
През 2023 г. отбранителната ни индустрия е изнесла продукти за 64...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).