Кметът на "Северен" се включи в Националната седмица на четенето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:22 / 11.12.2019
2513
Кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев чете приказки на ученици от НУ "Христо Ботев“. Той бе поканен да се включи в мероприятието от директора на учебното заведение Иван Пенев и заместник-директора Таня Дачева.

Инициативата е във връзка с Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието в периода 09.12.-13.12.2019 г. в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

Първо кметът на района посети учениците от 2"д“ с класен ръководител Таня Петкова, а след това-4"в“ с класен ръководител Даниела Ганева.

Любознателните малчугани слушаха с голям интерес приказките, като на финала трябваше да отгатнат поуката, която носи всяка от тях.

В Националната седмица на четенето взеха участие и заместник-кметовете на район "Северен“ Лариса Кътова и Калоян Георгиев.

От ръководството на НУ "Христо Ботев“ благодариха на кмета и заместниците му за отзивчивостта и желанието, с което те се включиха в тази инициатива.

"Създали сте прекрасна организация за отбелязване на Националната седмица на четенето с програма за всеки ден, в която са ангажирани родители, учители и деца във връзка с изпълнението на стратегията за възпитателната работа в училище“, обърна се към директора на учебното заведение Иван Пенев и заместник-директора Таня Дачева Стоян Алексиев.

Кметът на "Северен“ остана впечатлен от красивата коледна украса, намираща се на коридора на училището.

НУ "Христо Ботев“ е иновативно училище, което е спечелило проект "Вдъхновени от книгите“. В тази връзка децата са мотивирани с помощта на класните ръководители да обърнат специално внимание на книгата като източник на знания със следните акценти: четене с разбиране и повишаване грамотността на учениците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).