Кметът на "Северен" се качи на багер, за да направи първа копка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:30 / 21.08.2017
3175
В двора на ДГ "Славей" бе направена първа копка за изграждане и оборудване на две нови комбинирани детски съоръжения, като целта е придобивката да бъде готова до началото на учебната година и да зарадва над 200 малки обитатели на детското заведение. 

Кметът на "Северен" инж.Ральо Ралев направи първата копка на бъдещите площадки, управлявайки багер, а редом с него беше и директорът на градината Любка Биволарска. Деца и учители и персонал бяха радостни свидетели на събитието, станало възможно след участие в програма на Общината за финансиране проектирането и изграждането на нови детски площадки. 

Кметът на района всяка година мотивира за участие в тази програма всички районни детски градини, благодарение на което дворните им пространства чувствително се обновиха, а съоръженията за игра отговарят на съвременните изисквания за удобство и високо качество на използваните материали. 

Благодарение на този подход през това лято освен в ДГ "Славей" ще бъдат направени ремонти в още 4 детски градини на обща стойност за района в размер на 44,700 лв. - значителна сума, отпусната от Община Пловдив, към която с 30% участие ще се включат и самите детски заведения със средства от своите бюджети. 

Тези вложения, уточни инж.Ралев, ще дадат възможност да се преодолее неизбежната амортизация и да се дооборудват съществуващите детски обекти. Похвално е, че директорите на градините не пестят усилия, за да разработват проекти за участие в програмата, така доказват, че са добри стопани на своите детски заведения. Изпълнител на проекта за ДГ "Славей" е фирма Проинвест Строй ЕООД, на която стопаните на детското заведение заявяват очакване за качествена и в срок извършена работа, общата стойност на която ще бъде 10 000 лв. 

Символично плисване на вода и разчупване на пита по стар обичай ознаменуваха първата копка, след което инж.Р.Ралев пожела на строителите успешна работа, а на стопаните на ДГ "Славей" да се зарадват на новата си придобивка точно за откриването на учебната година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).