Кметът на "Северен" обсаден от ученици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 26.06.2017
2492
Районният кмет на "Северен" Ральо Ралев тези дни е обсаден от ученици от различни възрасти - деца във ваканция, но участници в групи по интереси по проект "Твоят час", насочени към опознаване на родния град и начините, по които функционира управлението му. Малките гости на кмета не използват приемното му време, за да разговарят с него, защото от своите учители знаят, че вратите на кметството винаги са широко отворени за учениците на "Северен", а кметът ще им отдели и време, и внимание, за да изслуша и да отговори на въпросите им.

Поредната група посетители на кметската администрация дойде от СУ "П.Яворов" - 24-ма четвъртокласници искаха да научат какво е да си кмет, с какви проблеми се сблъсква кметският екип, кои са отговорностите и големите трудности в работата, как се решават. В разговора, продължил повече от час, любознателните интервюиращи научиха най-важното за район "Северен" - къде са неговите очертания на картата на Пловдив, колко са жителите му, кои са най-често обсъжданите проблеми. 

Гостите на кмета разбраха, че решаването им осигурява по-добрата инфраструктура на района - подновени пътища и тротоари, нови паркоместа, повече детски и спортни площадки, красиво озеленяване и обезопасяване на местата за отдих. 

Учениците бяха впечатлени от огромната служебна поща, която кметът обработва ежедневно, от многобройните срещи, които провежда, от десетките места, които посещава, за да намира решение на всяка сложна ситуация. Те обаче искаха да научат повече и за човека Ральо Ралев - за мечтите му, за семейството, за начина, по който прекарва свободното си време, за това, като какъв иска да го запомнят гражданите на "Северен". 

Искрените отговори на техния домакин ги накараха да разберат, че зад сполуките в управлението на района стои многочасов труд, че в работата си той най-високо цени екипността, без която в нито една сфера не може да има истински успех. Ето защо Ралев пожела на децата да се уважават и подкрепят, напомни им да четат много книги, на всяка цена да спортуват и да бъдат упорити, когато преследват мечтите си.

Разговорът с гостите беше колкото полезен, толкова и емоционален, доказателство за което прозвуча в един от последните въпроси към кмета: "Кога ще дойдете отново в нашето училище?".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).