Кметът на Пловдив се срещна с двама посланици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:22 / 12.12.2018
1968
Възможностите за реализиране на съвместни културни мероприятия, филмов фестивал и популяризиране на Пловдив в Косово обсъдиха по време на работна среща кметът на Пловдив Иван Тотев и Н. Пр. Едон Цана, посланик на Косово.

"Пловдив като Европейска столица на културата не е само важен за България, важен е и за цяла Източна Европа. Това е гордост за всички източноевропейци“, заяви и Н. Пр. Едон Цана. По думите му град Призрен напомня на Пловдив и също е така важен за Република Косово, както и за населението там, ето защо се дискутира възможността за организиране на срещи с представители на местните власти.

От своя страна, кметът на Пловдив Иван Тотев акцентира на доброто икономическо развитие на града през последните години, просперитетът на индустрията, все по-големите чуждестранни инвестиции, както и добрите взаимоотношения с побратимените градове и съседните държави.

"Пловдив е посещаван от близо 1 милион туристи, а броят на нощувките е 500 000, факт, с който много се гордеем“, посочи още кметът. По време на днешната среща беше обсъден и въпросът за културен обмен и организиране на седмица на България в Косово с представяне и на град Пловдив и обратно.

Откриващият уикенд за Пловдив Европейска столица на културата – на 12 и 13 януари, на което събитие са поканени да присъстват близо 1000 официални гости. бе сред основните теми на разговора между Иван Тотев и Н. Пр. Йон Галеа, посланик на Република Румъния в България.

Негово превъзходителство отсега потвърди своето присъствие, като заяви, че го очаква с нетърпение. По време на разговорите бе обсъдено и предстоящото председателство на Румъния на Съвета на Европейския съюз, което си е поставило за цел 4 основни приоритета, свързани с Европа на конвергенцията, по-сигурна Европа, силна Европа на глобалната сцена и ценностите на Европейския съюз.

Различни мероприятия са в плановете на Н. Пр. посланик Галеа, като той е избрал за място именно Пловдив, където да се случат. Освен културни, идеята да бъдат свързани с кулинарията и други фестивали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).