Кметът на "Източен" решава сериозни проблеми

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
07:55 / 30.12.2017
4997
Кметът на район "Източен" е новодомецът на 2017-та година.

След дълго чакане той й служителите на администрацията му най-накрая се преместиха в удобна и модерна сграда, известна до момента като бившия хотел на Ванко 1. Промяна, изключително положителна и за жителите на района.

"Обслужването им се подобри изцяло. Старата сграда на кметството се разполагаше на втория етаж, за възрастни хора и хора с увреждания бе много трудно, а тук фронт офисът и всички услуги са на ниво партер", сподели в голямото си годишно интервю-равносметка пред Plovdiv24.bg кметът на район "Източен" Николай Чунчуков

И все пак - когато става дума за домове, то точно "Източен" е районът с най-много незаконно строителство. Хиляди, хиляди са незаконните къщи в квартал "Столипиново", изградени през годините, разказа Чунчуков. По думите му засега има издадени 40 заповеди за премахване на къщи по ул. "Бъндерица", 4 от които вече са съборени. 

На място, където живеят около 40 000 души обаче, бутането не винаги е решение. 

"Проблемът при нас е сериозен, през 2018-та ще се опитаме да направим цялостен анализ на квартала", коментира районният кмет. "Трябва да помислим и да намерим правилното решение, без да създаваме конфликти, защото ако 40 000 останат без дом, това ще е сериозен проблем не само за Пловдив, но и за цялата държава."

Но "Източен" е и районът, който прави сериозна крачка в опит да покаже верния път и да приобщи стотици ромски деца чрез култура и изкуство. 

"Целевата група са деца, които се обучават на български език, за да може по-лесно да бъдат интегрирани и да се включат в обществото ни", коментира Чунчуков. Родителите на ромчетата пък са много доволни от фактам, че децата им могат да се докоснат до друг свят. 

За успехите на големия проект "Разстем заедно" по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", за усилията квартал "Столипиново" да стане с идея по-приветливо място, за големите ремонти в целия район "Източен" - чуйте в голямото интервю на Plovdiv24.bg с Николай Чунчуков

 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).