Кметът на "Централен" за пореден път обеща нов голям парк

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
15:03 / 27.04.2018
5948
Plovdiv24.bg следи изключително подробно темата за новите паркове, които се изграждат в града под тепетата. Затова и през април 2017-та бяхме първите, които съобщиха добрата новина на своите читатели - тогава кметът на района Георги Стаменов разказа за Plovdiv24.bg, че се премахват магазините при кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Източен", а на тяхно място ще се появи нов голям парк. Plovdiv24.bg проследи и последващите стъпки на администрацията, заравняването на терена и прочие, и прочие. За времето от една година, обаче, теренът доби слава на изоставено петно в сърцето на града, предлагащо идеална възможност за паркиране, а с настъпване на есенно-зимния период, дъждовете и снегът се създадоха сериозни затруднения на хилядите пешеходци, които се принудиха да преминават през платното на булеварда, а не по тротоара, а малката зона успя да добие слава на истинско кално езеро. В топлото време пък наоколо се стели истинска прашна пелена.  

Днес, година след първите планове, кметът на "Централен" анонсира как ще продължи проектът за зоната, който - както стана ясно, ще е на стойност 200 000 лева. Освен парк със зелен лабиринт в зоната ще се изгради паркинг, а в близкия квартал и фитнес площадка, финансирана по ПУДОС. Или поне така обеща районният кмет днес.

За разширяване на парка, както и за цялостно обезопасяването на зоната пък ще се събори общинска къща в самия край на терена, която е констатирана като опаса. В момента семейството, живеещо там чака настаняване на друго място, поясни кметът на район Централен. По думите му към днешна дата има проект, има и строително разрешение за цялостно благоустрояване. Остават надеждите, че проектът ще се реализира в рамките на тази година.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).