Кметът изгони фирмата, която разкопа дворовете на детските градини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
11:42 / 03.09.2010
5220
След много кратка и бурна среща кметът изгони управителката на пазарджишката фирма "Термикс" Шенка Илиева, която трябваше да е готова до 31 август с изпълнението на проект по европейска програма за разкрасяването на дворовете на 10 детски градини, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Хора от общинската администрация признаха, че никога не са виждали своя началник чак толкова бесен.

"Безподобна наглост не бях виждал и аз в досегашната си 7-годишна кметска кариера. Изгоних ги! Още днес прекратявам договора, ще ги съдя. Веднага изпращам писма до всички мои колеги кметове на други градове, за да ги предупредя що за фирма е тази", гневно коментира Славчо Атанасов пред журналисти.

Юристите вече подготвяли прекратяването на договора, имало и 5 дни предизвестие. След това щяло да се мине към директно договаряне с нов изпълнител след консултации с Агенцията за обществени поръчки, тъй като в случая става въпрос за европейски пари - целият проект е за 12 градини и е на стойност 662 хиляди евро. Градоначалникът предпочитал да се намери нова коректна фирма, а въпросната "Термикс" никога повече нямало да стъпи на пловдивска територия.

Изгонената управителка показваше пред общината в какво състояние били заварили  дворовете, каква огромна маса бетонни блокове били изнесли хората й оттам, какви нечувани изненади им била поднесла подземната инфраструктура и колко късно били допуснати до детските градини.

"Глупости на търкалета. Как другата фирма "Чинар" перфектно ремонтира двата двора в "Източен" до 17 август, а при тези се появиха чутовни проблеми", още повече се вбеси кметът. Той заяви, че вярва на своите районни кметове, че на обектите са работели по един-двама души, които дори повече се били подпирали на лопатите. Предупреди, че няма да приеме никакви ходатайства за фирмата и напомни как единствен в България преди около две години прекрати договор за рекордните 9,5 млн. лв. с "Пи Си Ай" заради некачествена пътна реконструкция.

Издънката с дворовете на детските градини била изключително жестока и неслучайно заместник-кметицата Петя Гогова получила последно предупреждение за уволнение.

"Простете, скъпи родители, но за жалост законът за обществените поръчки е безпощаден. Той налага на първо място да бъде избрана фирмата, предложила най-ниска цена. Законът избра тази нагла и пиратска фирма", помоли за извинение чрез медиите Атанасов.

Дворовете на 10-те градини щели спешно да бъдат заравнени и обезопасени, но заради големия гаф децата ще трябва да останат най-рано до края на октомври вътре по сградите.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (14)

Още по темата (54):
11.11.2014 Фирма иска 63 бона за калпав ремонт на пловдивско училище
20.08.2013 Съдът отхвърли иск за 1 млн.лв. срещу община Пловдив
25.07.2012 Спешно стартира ремонтът на ЦДГ "Осми март"
01.12.2011 Детските градини в Пловдив - с делегирани бюджети
28.06.2011 Отварят 4 нови групи към детските градини в "Тракия"
27.01.2011 12 детски градини в Пловдив с ремонтирани и оборудвани дворове
Още новини от Новини от Пловдив:
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).