Кметът: Знаци и маркировка ще улеснят преминаването през кръговото до Водната палата!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
11:59 / 11.08.2014
6906
Заявявам категорично, че новото кръгово кръстовище до Водната палата не е тясно и смятам, че след поставяне на нужните пътни знаци и улична маркировка преминаването през него ще се извършва нормално. Това заяви днес кметът Иван Тотев пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Комисия от експерти днес на място ще обсъди проекта. Категорично твърдя, че то не е тясно. В момента се създава заблуда заради липсата на маркировка, знаци и масово неспазване на правилата. Знаците ще регулират начина на преминаване през кръстовището. Нека не забравяме, че то още не завършено и това е причината, поради която все още липсва маркировка. 

След завършването му ще имаме две ленти от бул. "Цар Борис Трети Обединител", които да влизат в кръговото и две, които да излизат от него на моста. Няма да имаме от три в две ленти, защото третата ще бъде за автобуси и ще има престрояване в зоната преди кръстовището. 

Освен това в момента се наблюдава спиране прекалено навътре в кръстовището от страна на движещите се по бул. "Марица юг". След маркирането на съоръжението това няма да бъде възможно. И друго - сег
АНКЕТА:
Трябва ли да има кръгово кръстовище до Водната палата?

Да, ще облекчи трафика
Не, ще стане по-зле

а част от автомобилите преминават с превишена скорост от там. Ограничението ще бъде 50 км/ч. Предвежда се колите да спират в зоната преди кръстовището и плавно преминаване през него, а не както сега - от третата най-дясна лента на "Цар Борис Трети Обединител" директно отиват в най-лявата на самото кръстовище, без да се съобразяват с останалите участници в движението. 10,50 метра е широчината заедно с паважа, който е покрай самото колело, а 9,50 метра са двете ленти при влизането. Една стандартна лента има 3,75 метра. Тук имаме дори повече от това", изчерпателен бе Тотев.

Виж коментарите (21)

Още по темата (264):
13.07.2023 Разправия за пари заради глобата за пробива при Водната палата
11.07.2023 Слави Георгиев: Липсата на планиране, спазване на срокове и необмислени постъпки доведе до санкция, която ще плащат пловдивчани
07.07.2023 Деведжиева: С толкова безпомощно управление Пловдив се сблъсква за първи
път
06.07.2023 1 млн. лева на вятъра заради приумицата на Общината за пробив при Водната палата
05.07.2023 Глобиха община Пловдив заради пробива при Водната палата
23.05.2023 Община Пловдив плаща 700 000 лв. за нереализирания пробив при Водната
палата
Още новини от Новини от Пловдив:
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...
Така изглежда по светло мястото на фаталната катастрофа на бул. "...
Абсолютно неразпознаваем е джипът, в който са загинали младежите
До 18 градуса в Пловдив
Пловдивчанка: Скоростта е била над 200 км/ч
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).