Кметът: С помощта на държавата ще имаме възможност за развитие на Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:19 / 04.01.2024
3429
Районните кметове ще получат възможност да реализират важни за всеки район проекти, съобщи в интервю за Plovdiv24.bg кметът Костадин Димитров.

На районните кметове ще бъдат делегирани права, те ще могат да участват в изготвянето на бюджета на града и ще получат средства за развитието на отделните квартали.

"През 2024 година с помощта на държавата ще имаме възможност за развитие на града. Това, което трябва да се случи, е да задоволим изискванията на отделните райони. Всеки районен кмет си има приоритети и ние ще имаме дискусия за това кои от важните за квартала неща трябва да се случат в тази година" - коментира кметът.

Димитров каза, че рамката на проектобюджета на Пловдив не е готова, но припомни през цялата предизборна кампания с екипа си са говорили за реален бюджет, с реални заложени приходи, с усилия за повишаване на приходосъбирането и съответно - реални разходи. Смята, че не трябва да се спират ремонтите и посочи като пример Кукленско шосе, чието завършване се бави с години.

От думите на кмета става ясно, че през новата година ще се наблегне на изготвянето на проекти. Сред важните обекти е продължението на бул. "Северен", за което има проект, но вероятно трябва да се актуализира. След изграждането на отсечката трафикът в града ще бъде изключително облекчен. Друг обект от ключово значение е нов мост над река Марица, но за него няма проект и такъв трябва да се изготви.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (36):
18.05.2024 Общинските съветници прехвърлиха пари от бюджета за важни обекти на
Пловдив
11.04.2024 Николай Гюров: Бюджетните прогнози на новия Димитров са като на стария Димитров, с раздути приходи и съмнителна изпълняемост
09.04.2024 Община Пловдив не планира нов общински заем до 2027 г., свива разходите
04.04.2024 Изчисляват по нов начин такса "смет"
28.03.2024 ОбС Пловдив гласува 32 млн. лева за училища и детски заведения
03.03.2024 Близо 1,8 млн. лв от хазната на Пловдив отиват за охрана на 9 общински
обекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).