Кметът: Работим по толкова проекти, че не може да ги изброите! Гордея се с това!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (23)
17:40 / 25.10.2018
10356
Управляваме община Пловдив толкова добре, че - от една страна, успяваме да финансираме големи проекти, а от друга, сме номер едно по финансови показатели. Това заяви кметът Иван Тотев по повод дебата и последващото решение на пловдивския Общински съвет за милионите, с които да се гарантира финансиране за реализиране на стадион "Пловдив", басейна с олимпийски размери, Дондуковата градина и "Модър - Царевец", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Пловдив е град, който привлича хората; те идват да живеят тук и променят средата. Плащат данъци тук, респективно - изискванията към администрацията стават много големи", коментира Тотев, припомняйки, че в града данъци не са увеличавани от 2012 година като дори има намаление на тези за МПС. "И въпреки всичко увеличаваме приходната част на бюджета. Проектите, по които се работи, са задължаващи администрацията заради това, което се случва в града - строи се, идват повече хора, имат повече изисквания, изискванията към администрацията стават много големи", описа ситуацията кметът. 

А към опонентите си той се обърна с думите: "Дори не може да изброите проектите, по които се работи. Това са фантастично големи проекти. И мога да кажа, че на следващото управление, който и да бъде управляващ, ще му е лесно, защото само трябва да вземе политическото решение кой от всички тези проекти трябва да бъде изпълнен през следващите години - всичко ще бъде на масата. Аз не мога да изляза и да се срамувам, защо работя по толкова много проекти и трябва да се свия в ъгъла и да кажа: "Ние сме бедни, гладни и прости, не може да намерим финансиране и няма да правим нищо". Не, напротив. Гордея се с това, че има толкова проекти, че не може да ги изброите", емоционално заяви Тотев от трибуната на местния парламент. 

Що се отнася до въпроса - откъде ще се намерят средства за реализиране на тези проекти, то градоначалникът бе категоричен, че драма няма. "Помните ли как говориха за 30-милионния заем, че през 2017/2018 година Община Пловдив ще фалира. Мина 2017-та и 2018-та, е - Община Пловдив не само не е фалирала, но и бяхме Община номер едно по финансови параметри за първото тримесечие на тази година и сред първите 5 общини за второто тримесечие. Ние управляваме Община Пловдив толкова добре, че - от една страна, тя финансира големи проекти, а от друга стана е номер едно по финансови показатели. По хубаво нещо от това - здраве му кажи".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (23)

Още по темата (35):
16.12.2019 Бомба! Правителството разпределило 3 милиарда, за Пловдив нито лев!
05.12.2019 Владислав Горанов пред Plovdiv24.bg: Община Пловдив е финансов отличник
04.12.2019 Още една лъжа на Зико лъсна! МФ: Пловдив е в Топ 10 на общините с най-добри финансови показатели
16.10.2019 Тотев: Каква дупка в бюджета? Пловдив е в прекрасно финансово състояние
01.08.2019 Важни решения на ОбС Пловдив
01.08.2019 Съветниците не приеха точката за бюджета! Кметът: Това е демокрацията
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).