Кметът: Доволен съм от визитата си в Истанбул

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:26 / 04.04.2011
2390
"Горд съм, че на този форум, в който участват над 50 държави, бяха поканени само трима кмета, между които и аз", каза днес в сградата на ОбС Пловдив, кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че градоначалникът на Пловдив, в средата на миналата седмица замина на посещение в Истанбул. Там той посети форум на азиатските градове, където е поканен лично от своя колега, кметът на Истанбул, Кадир Топбаш. 

"Това беше световен форум. Имаше участници от Пекин, Банкок, Техеран и други такива градове с огромен брой население", поясни още Атанасов.

Стана ясно, че кметът  на Истанбул, Кадир Топбаш, е избран за период от 3 години като президент на азиатските градове, а сега на форума, и на всички световни градове.

"В момента Топбаш е най-важният кмет в света", уточни Славчо Атанасов. Той допълни, че колегата му от Истанбул е потвърдил пристигането си в Пловдив.

Освен това, на световния форум, кметът на Пловдив е разговарял с кмета на Пекин в частност за отношенията между двата града. 

"До края на месец април, ще пристигне делегация от провинция Кантон, за да огледа туристическите възможности на Пловдив и да заработим в насока посещаването на града ни от още много китайски туристи", каза още Атанасов.

По отношение на проекта "Пловдив-европейска столица на културата" и станалият гаф с двама наши министри там, градоначалникът беше категоричен:

"Ситуацията е изключително деликатна. Кметът на Истанбул каза, че ще намери начин да подкрепи кандидатурата на града ни, но по дипломатически път".

Днес Атанасов беше категоричен, че валията на Истанбул е бил едва ли не подведен. Според градоначалникът ни, областният управител на турския град не е знаел за кандидатурите на другите български градове, освен София.

Припомняме, че на 18.02.2011г. в Истанбул, двама български министри (Дянков и Рашидов), са уведомили валията на града, че България има намерение да издигне кандидатурата на София за европейска културна столица през 2019 г. и по този начин, според кмета на Пловдив, са пренебрегнали 3 други града в България: Пловдив, Варна и Русе, участващи в проекта. 

"Доволен съм от форума. Кадир Топбаш покани на разговор на четири очи само мен и кмета на Техеран. Горд съм, че вече четири пъти ходя в Истанбул и то като личен гост на кмета на града", завърши Атанасов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Кметът: Доволен съм от визитата си в Истанбул

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).