Клиент разказа какво е преживял в пловдивски ресторант в новогодишната нощ!

Автор: Васил Динев
Коментари (93)
16:29 / 03.01.2018
126342
Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже как е посрещнал Новата 2018 година в заведение в града под тепетата. Сигнала си той е озаглавил "Мила Родино от "Мистрал". Даваме му думата: 

"За много години на всички читатели и на всички българи!Реших да напиша няколко реда за преживяното в новогодишната нощ от мен и голяма част от гостите на едно тракийско заведение. След като бях сюрпризиран с по-голям куверт за допълнителен гост с обяснението, че места има, но кувертите били вече напечатани няколко дни преди Нова година, перипетиите идваха една след друга през цялата новогодишна нощ. Първо с влизането ни в заведението една изсулена сервитьорка, с поглед на лоша учителка, чакаща да те хване в беля, започна да ни обяснява надълго и нашироко какво ни се полага като вечеря, като наблегна на 50 грама алкохол - български, и то без право на избор, а именно водка. 

Дори след обяснението, че никой на масата не пие водка, тя не трепна и каза, че няма как да се смени с нищо друго. Обясни ни, че не трябва да се изненадваме в края на вечерта от сметката, защото цените били различни (разбира се, с 20% нагоре, макар и да не е отразено никъде), но това били около 15 стотинки на ястие. В заведението се пуши свободно, но само ако си поръчаш енергийна напитка и тръскаш в кутийката. И така лекцията приключи. Сестра ми реши да отиде до тоалетната, която се оказа платена и гостите нямаме достъп до безплатна такава. 

Обяснението на жената, която събираше по 50 стотинки от всеки, беше, че хората не чистели след себе си и ако някой ден има промяна, то щяла тогава и тоалетната да е безплатна и таксата се събирала всяка вечер, не само в новогодишната. Как не си изяде боя тази женица, не знам, но след като питахме персонала законно ли е да плащаме, самите те казаха, че не е, а и разбира се, никой не даваше бележка за услугата. За храната ще кажа две думи - пред всеки плато с картофена салата, зелева салата и маруля с общ грамаж около 300 грама, а за основно - кисело картофено пюре с малка пилешка пържола, полята с малко кашкавал, по един портокал и на цяла маса една чиния с евтина луканка, разбира се, в единия ъгъл. 

Две думи за музиката - масово балади и влизане от диско или хаус в мазен кючек, микрофония и поздрави за две маси. Оказа се, че човекът зад пулта, певицата и певеца за 20 лева направиха Наско от Брестовица президент и това беше сериозно натяквано, а компанията от Чирпан се радваше на присъствието на певицата на собствената им маса за поне час в рамките от два до три часа, разбира се и всички трябваше да слушаме сватбарски бавни песни, което се отрази на лицата на повечето от гостите на заведението. И въпреки всичко това, най-големият шок за мен беше в рамките от 23:55 часа до края на вечерта. 

Първо, като човек с известен музикален опит очаквах поне да преброим последните секунди от старата, отиваща си година, да чуем химна и разбира се, Дунавското хоро. Нищо подобно - каза се, че е нова година и се пусна някакво подобие на Дунавско хоро. Аз отидох до диджея и го помолих да пусне химна, а той ми изсумтя и така и не го пусна. А в рамките на първия час от новата година и половина чух три песни на турски и две на цигански (изключвам кючеците), посредата на една, от които се чу поздрав "Наздраве за всички цигани". Накрая, макар и цялата компания да искаше да танцува, не се чу или изпя нито една танцувална песен и цялото заведение започна да се изпразва, а на дансинга нямаше почти никой. 

Озаглавих сигнала си с първите думи от нашия химн, защото аз не го чух и поне около 200 човека също не го чуха. На мен ми липсваше и всеки ден ще си го пускам по веднъж, за да опровергая твърдението, че както ти тръгне на първи, така ще е цяла година. Аз не искам да ми е повече по мистралски и няма да го позволя!

P.S. Ще напиша няколко думи и за себе си, защото аз нито имам общо с някаква конкуренция или съм "хейтър", просто бях унижен многократно на място, на което съм отишъл да се забавлявам и съм си платил за това. Готов съм да говоря с всеки от заведението и да застана наяве зад думите си!"...

Репортер на сайта се свърза с представител на заведението. Оттам заявиха, че не са имали оплаквания от техни клиенти в новогодишната нощ и че посрещането на новата година е преминало нормално и без забележки.

Виж коментарите (93)

Още по темата (92):
29.01.2018 Хиляди българи залагат коледните си подаръци, за да платят сметките или да погасят кредити
09.01.2018 Що за късмет? Разтопена монета в новогодишната баница (ВИДЕО)
09.01.2018 Страхотни! Вижте какво направиха учениците от Английската!
05.01.2018 По празниците побъркаха 112 със сигнали за НЛО и духове
05.01.2018 Зимен Кръстовден е, свършват "мръсните дни"
04.01.2018 Унищожиха близо 4 тона негодни за консумация храни по празниците
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).