Клиент купи скъсани обувки от елитен магазин, не му върнаха парите!

Автор: Васил Динев
Коментари (32)
11:16 / 16.08.2017
39006
Магазин в мол "Марково тепе" за дрехи и обувки, предлагащ елитни марки, не спазва правата на потребителите. Така читател на Plovdiv24.bg започва разказа си пред нашата медия:

Преди месец купих чифт дамски обувки за съпругата си от магазин Scandal в мол "Марково тепе" в Пловдив. Покупката направих набързо, малко преди магазинът да затвори. Вкъщи установих, че обувките са скъсани на петата, без да са носени. Още на другия ден се върнах в магазина, за да направя рекламация.

Обувките си бяха в оригиналния вид с всички етикети, включително и отдолу на подметката. Беше съвсем ясно, че обувките са повредени, без да са носени. Вместо да предложат да ги подменят или да ми върнат парите, служителите действаха, както са инструктирани - съставиха протокол, по който да чакам да се произнесат до месец. Протестирах и поисках да говоря с управител, но и това ми беше отказано. На следващия ден написах и изпратих по електронната поща дълго писмо до фирмата, която е собственик на магазините Scandal - "Глобал Брандс Дистрибюшънс". 

Обясних, че и преди съм пазарувал от тях, продавачите ме познават, могат да потвърдят това и т.н. До този момент не съм получил отговор на изпратеното към тях писмо - доказателство, че няма нищо случайно, а това е официалната политика по отношение на рекламациите. Scandal умишлено и целенасочено забавят всички процедури възможно най-много, като се движат по ръба на закона.

Изпратиха sms с покана да посетя магазина, но само два дни преди изтичането на месец от предявяването на рекламацията. Предварително им се обадих, за да се информирам дали ще ми възстановят сумата, защото не ми се спореше повече с тях. Оказа се, че не желаят да направят това, а само ме канят да взема обувките. Така и не разбрах дали ми предлагат нов чифт, или старите след поправка. 

Те правят това, въпреки че в протокола е записано, че желая връщане на сумата. За съжаление така се получава в България, когато Бай Ганьо реши да отвори магазини за дрехи и обувки от известни марки. Той инструктира служителите си да отказват всякакви рекламации, защото според него клиентът никога не е прав. По този начин голяма част от хората се отказват да търсят правата си и решават да не губят време и нерви. 

Бай Ганьо е доволен и спокоен, че няма да му се наложи да носи отговорност, защото в България няма кой да му я потърси. За сравнение в чуждите вериги е съвсем различно - спазват закона и са готови да подменят стоката или да върнат парите. По закон имам право да поискам връщане на стоката и възстановяване на сумата, особено след като съм направил това само няколко часа след покупката.

Връщам дефектна стока, без да е ползвана, в оригиналния и вид, в оригиналната опакова, с оригиналните етикети и т.н. Поради тази причина ще се обърна към КЗП и към медиите. Изпращам това писмо в публичното пространство, за да предупредя другите хора какво ги очаква, ако им се наложи да върнат нещо на "Глобал Брандс Дистрибюшънс", магазини Scandal, Fusion, Gentleman, където продават елитни марки като Philipp Plein, Polo Ralph Lauren, Emporio Armani, Liu Jo, Guess, Pepe Jeans и други. Поздрави!

Plovdiv24.bg е готов да предостави трибуна и на другата страна в спора!


Виж коментарите (32)

Още по темата (75):
22.09.2022 Пловдивчанка: Обърнете посоката на турбуленция на това кръстовище или сложете пешеходен светофар
10.01.2022 Клиент отвратен от тоалетни в пловдивски мол: Кошмар!
17.09.2017 Камера засне кошмарния инцидент с момиченце в пловдивски мол
15.09.2017 Кошмарен инцидент с малко момиченце в мол "Марково тепе"!
28.08.2017 Опразниха най-новия пловдивски мол, изкараха навън всички служители и посетители
17.08.2017 Пловдивчанин купи скъсани обувки за 125 лева! Какви са правата му?
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).