Като по чудо без инцидент! Рискови маневри на опасно кръстовище край Гребната база заради храсти

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
15:25 / 02.09.2017
6289
Пловдивчанин се свърза с Plovdiv24.bg, за да алармира за изключително голяма опасност от пътни инциденти край Гребната база заради липса на видимост. 

"Измина повече от 2 месеца, откакто завърши реконструкцията на булевард "Шести септември" в отсечката СУ "Васил Левски" до кръстовището за квартал "Прослав". След ремонта бе изградена и спирка на градския транспорт на булеварда срещу изхода на ул. "Свети Валентин". Там се намира и много опасно Т-образно кръстовище", описа ситуацията притесненият мъж.

По думите му това кръстовище е много опасно заради силно ограничена видимост на водачите, излизащи от ул. "Свети Валентин" към булеварда. 

"Храстите, високите треви и табелите принуждават шофьорите да излизат почти наполовина напред, за да имат видимост и да извършват маневра. Аз, като живущ на тази улица, съм бил свидетел на много ситуации, в които случайността предотвратява катастрофи с много жертви."

Молбата на нашия читател е отправена главно към кмета на район "Западен", но и към останалите институции, имащи отношение - КАТ, "Градини и паркове", голяма Община в лицето на зам.-кмета по транспорт. 

И тя е - премахване на храстите, тревите и нископоставените табели от двете страни на улицата при входа на булеварда. 
 
"Има хиляди смораслеци там", призна кметът на район "Западен" Димитър Колев. Той прие сигнала и увери, че веднага ще бъдат взети мерки за тревите и храстите. Ще се направи и проверка, поставени ли са табелите, пречещи на видимостта законно. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).