Картини от деца за деца в УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:34 / 22.11.2018
2484
Картини, нарисувани от възпитаниците на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив, ще украсяват отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Св. Георги" със съдействието на Асоциация Лицеви Аномалии – АЛА. Картините са нарисувани от деца, които не живеят при своите родители и обединяват посланията за ценността на семейството, приемането на различните и уважението към всяка личност. С тази изложба децата искат да покажат на обществото, че всички деца имат право на мечти, радват се на детството си, а добрата грижа и любов ги учи да правят добро за другите, независимо дали живеят в своето семейство или в алтернативна грижа

Цветните мечти на малчуганите от Центъра за настаняване от семеен тип “Майка Тереза" към КСУДС, бяха представени за първи път пред публика в Галерия Тракарт вчера, в Деня на християнското семейство. Изложбата, поготвена с подкрепата на художничката Камелия Христева, срещна възторга на гостите на празника по случай Деня на християнското семейство и 5 годишния рожден ден на ЦНСТ “Майка Тереза". Сред тях бяха заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков и директорът на Дирекция “Социална политика" към Община Пловдив Веселина Ботева.

Децата от “Майка Тереза" разказаха пред гостите по свой начин приказката “Джак и бобеното зърно", подготвена с помощта на младежи от БЧК Пловдив. По-рано през деня в кръводарителската акция, организирана в сградата на Комплекса, се включиха 6-ма доброволци. А с първия приз за принос към отразяване на добрите примери за грижа към деца и семейства в риск КСУДС отличи с плакет 10 журналисти.

За 5-те години от своето създаване през семейството на ЦНСТ “Майка Тереза" са преминали 50 деца, разказа директорът на КСУДС Неда Петрова. За ремонт, оборудване и обзавеждане на центъра са вложени десетки часове доброволен труд и над 55 хиляди лева, почти всички – от дарения. Зад статистиката, обаче, са децата, които и вчера разказаха, че приемат центъра за свой дом, а хората в него – за своето семейство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).