Каракачанов: Пожелавам на Славчо Атанасов да си остане кмет на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:16 / 16.10.2009
3010
"ВМРО е много стара организация, но тя е демократична организация и всеки неин член, който е избран за делегат, има право да се кандидатира, има право да избира, има право да бъде избиран. Така че няма драма. Вярно е, че от 1997 г. насам не е имало две кандидатури на конгрес. Те могат да станат и три, и повече на конгреса. Аз не виждам нищо драматично в това. Важното е всеки, който иска да носи тежката раница на ВМРО, да има силите и най-вече дупето да поеме тази отговорност", каза днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

"Конфликт между мен и Славчо Атанасов няма. Аз все пак му благодаря за комплимента, че съм част от историята, но аз не мисля, че е така. В историята на ВМРО всички личности са канонизирани, там е Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров, Иван Михайлов. Аз не мисля, че имам техните
заслуги.

Не мисля, че съм свършил толкова работа и съм такава личност, за да бъда канонизиран. В края на краищата всеки общественик малко или много смята, че това, което прави, е полезно за нацията и се надява един ден да остане в историята. Пожелавам го, разбира се, и на г-н Атанасов да остане в историята на град Пловдив като добър кмет, да спечели втори мандат. Конфликт няма по никакъв начин. Това, че се създава такава ситуация... ние в България сме се нагледали на много ситуации, едва ли вас може да ви шокира нещо такова. Но пак казвам - драма, конфликт няма. Ще има съревнование при всички положения.

Всяка една партия, която е загубила избори, а истината е, че ВМРО е в криза след загубата на тези парламентарни избори, всяка партия има две възможности. Едната възможност е да тръгне по пътя, по който тръгнаха, да речем, СДС - скандали, разцепление, конгреси, извънредни конгреси, съдилища... Това е единият вариант. Вторият вариант е размисъл върху това какво се е случило, грешките, които са допуснати и се допускат, да не бъдат повтаряни, ясна програма, платформа, пората, които са готови да вървят напред, да се строят, организацията да остане единна и да се върви напред. Това са двата модела", смята Кракачанов.

"Факт е, че позицията на централното ръководство винаги е била, говоря за този период 2007 г., да се намери общ език с ГЕРБ и за евроизборите, помните, бяхме заедно, и за местните избори като една опция за едно дълготрайно сътрудничество. Но това, което се случи в Пловдив реално с този сблъсък и с това, че там беше променена коалиционната формула на управление, това на практика създаде много въпроси в обществото най-вече за това, което вие говорите - ВМРО сменя ли посоката.
 
Аз не смятам, че ние може да носим някакъв негатив на БСП или тройната коалиция, които ограбиха България, тъй като ние в управлението на национално ниво, т.е. в управлението на държавата, не сме участвали. Факт е обаче, че тази ситуация в Пловдив донесе негатив, донесе много въпросителни, донесе много въпроси и вътре в нашите структури. Но аз смятам, че в края на краищата пловдивският кмет и общинският съвет трябва да намерят необходимите сили и възможности да покажат, че могат да управляват, че могат да управляват добре в полза на хората", каза още лидерът на ВМРО.

Източник: bTV

Виж коментарите (6)

Още по темата (7):
14.01.2010 Пловдивски воеводи с нагласа за преминаване в нови политически формации
23.10.2009 Воеводите зарязаха управлението на Пловдив в работен ден
18.10.2009 Славчо Атанасов претърпя крах на изборите за председател на ВМРО
17.10.2009 Каракачанов: Коалицията с БСП и Атака в Пловдив е сред основните причини за неуспехите на ВМРО
16.10.2009 Предстои битката за председателския пост във ВМРО
24.09.2009 ВМРО начело със Славчо Атанасов иска да управлява България
Още новини от Новини от Пловдив:
Дебора: Когато се изправям пред него, сякаш няма човек
Масови съкращения в голяма компания край Пловдив
Сериозни аварии оставиха без вода стотици в Пловдив и областта
Боян Чуков пред пловдивчани: България няма стратегия по нито един...
УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив откри високотехнологичен мозъчносъдо...
Малка арогантна госпожица вбеси пловдивчанин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).