Карагенски: Това което се случи вчера ще бледнее пред готвения протест на 14 февруари в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
14:31 / 08.02.2014
14542
Предстоящият протест в защита на Куршум джамия на 14-и февруари в Пловдив ще бъде мирен, но много по-многолюден и добре организиран от вчерашния. Това каза Стойо Карагенски, председател на Общинския съвет в Карлово.

По думите му поне 4 автобуса с граждани на Карлово ще се включат в протеста, в деня, когато ще се гледа делото за връщане на Куршум джамия на Главното мюфтийство. По думите му, на вчерашния протест, който се състоя в града под тепетата е получил уверението на футболните агитки и много граждани от цялата страна, че карловци ще получат подкрепа на 14 февруари. Това, което се случи вчера в Пловдив ще бледнее пред това, което ще бъде на 14-и февруари, защото на първа инстанция мюсюлманското изповедание спечели делото за Куршум джамия, каза още Карагенски.

Ако в петък в Апелативен съд в Пловдив не се случи промяна нещата могат да ескалират, не знам до какви граници, прогнозира още Стойо Карагенски. По думите на вчерашния протест е заявено едно, че ако на 14-и февруари решението на Апелативния съд е в полза на мюсюлманското изповедание, протестите в България престават да бъдат мирни. Ако човек се запознае с решенията на съдилищата във Враца, Видин, Ямбол, Добрич, ще види, че на всички тези места са в полза на общините, само за Карлово то е в полза на мюсюлманското изповедание, каза още председателя на Общинския съвет.

По думите му, съдиите трябва да разберат, че на първо място са там, за да защитават интересите на България. Никой вече не може да гадае, какво ще се случи в Апелативния съд на 14-ти февруари, не сме и предполагали, че на Окръжно ниво ще загубим делото за Куршум джамия, каза още Карагенски.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (26)

Още по темата (97):
22.11.2023 Съдът отхвърли претенциите на Мюсюлманското вероизповедание за 4 имота в Пловдив
16.01.2023 Започва реставрацията на Куршум джамия в Карлово
06.01.2023 В Пловдив порязаха мераците на Мюсюлманско изповедание София
21.12.2022 В Пловдив взеха решение за Куршум джамия
28.01.2016 Карлово спечели Куршум джамия, скочи срещу съжителството
09.07.2015 Избягал от психиатрията в Пловдив запалил храма над Сопот!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).