Канят ни на протест - носете тъпани, вувузели, будилници и кречетала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
09:32 / 12.01.2012
5458
Общонационален протест срещу добива на шистов газ ще се проведе на 14-ти януари (събота) от 11 ч. в Пловдив и в още 11 града в страната. Сборният пункт ще бъде на площад "Аптека Марица". Той се организира от "Гражданска инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ в България, по метода хидравлично разбиване" - Инициативен комитет за Пловдив, чиято основна цел е забрана на проучванията и добива на шистов газ на територията на Република България.

Организаторите призовават желаещите да носят всякакви средства за произвеждане на шум - будилници, свирки, кречетала, чанове и други музикални инструменти. В 12 часа тръгва шествие от "Аптека Марица" по Главната и ще завърши на Централния площад до Пощата.

Исканията на Гражданската инициатива са Народното събрание да гласува мораториум, а в последствие и закон за забрана на технологията "хидравлично разбиване", използвана при проучването и добива на шистов газ. За целта е инициирана и национална подписка в много градове.

"Нека всички хора, които са против това да се рискува отравяне на нашата вода и земя, животът и здравето ни! Нека спрем да бъдем безучастни наблюдатели на живота си и излезем от уютната безразличие - сега по-важно отвсякога е да бъдем чути!

Всички са поканени с тъпани, вувузели, будилници, кречетала и всякакви подръчни средства, с които можем да събудим заспалата съвест на управляващите и да кажем, че не ни е безразлично!", призовават организаторите.


Виж коментарите (36)

Още по темата (18):
02.07.2022 Лидерът на ГЕРБ: Може да се окаже, че стоим върху злато
16.04.2021 ИК "За чиста България": От едно дело зависи дали Добруджа ще бъде
унищожена!
24.09.2014 Протест в Пловдив срещу добива на шистов газ
07.09.2014 Протест в Пловдив срещу шистовия газ
26.03.2014 Родни експерти: Шистовият газ е единственият изход от кризата
22.05.2012 Пловдив отново протестира срещу добива на шистов газ
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).