Каназирева: Лидерите на десницата трябва да поемат отговорност и да се оттеглят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:13 / 28.03.2017
5371
Изборите минаха, резултатите са известни на всички. Претърпяхме загуба и няма да се опитваме да я наричаме по друг начин. ГЕРБ са победител и сме длъжни да ги поздравим. Това заяви Дани Каназирева.

"Съюз за Пловдив" за първи път участва в парламентарни избори. Решихме да станем учредители на дясното обединение "Нова Република". Ако днес можем да се върнем назад, бихме взели същото решение. За нас това бе напълно осъзнат и ценностен избор. Поехме убедено този риск.

Знаехме от самото начало, че ще бъде ужасно трудно за толкова кратко време да извоюваме подкрепа за "Нова Република". Познавахме и средата, в която работихме - в медийно затъмнение, постоянен натиск и манипулации от социологическите агенции. Избрахме трудния път, защото другият избор бе да продължим да седим и да чакаме. Можехме и да се включим в пазарлъците за недостойно влизане в парламента - да, имахме и такива предложения.

Резултатите не ни изненадаха. Благодаря на всички пловдивчани, които ни повярваха и ни подкрепиха. За броени дни организирахме кампанията си и се изправихме срещу партийни лидери от всички софийски централи с техния огромен финансов и медиен ресурс.

Взехме достойното, но много по-трудно решение - дори и да загубим, да го направим с гордо вдигната глава. Направихме го заедно с принципни и смели политици, за които достойнството и моралът са преди облагите и сметкаджийството.

Днес стотици хиляди десни българи нямат свое представителство в Народното събрание. Истината е, че от разделението на десницата печели само статуквото. Преживяхме поредното доказателство. Сега е време за широко дясно обединение, което е възможно само тогава, когато едни преодолеят егото си, а други се оттеглят от политиката.

Радан Кънев постъпи достойно като подаде оставка от лидерския пост в ДСБ и "Нова Република". Това обаче не е достатъчно. Всички останали лидери в дясно също трябва да поемат своята отговорност.

От тук нататък ни очаква много работа - бавна, последователна и неуморна работа. Длъжни сме да изградим честна, смела и обединена десница, която да представлява младите и работещи българи.


Виж коментарите (5)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).