Камери следят нивото на река Марица в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:22 / 05.04.2017
3665
След като в областта бе обявено частично бедствено положение заради нарушени диги на река Чая, Plovdiv24.bg попита зам.-кмета по обществен ред Георги Маринов какво е състоянието на река Марица към момента и има ли някаква опасност за Пловдив.

"3,50 метра е нивото на реката, което сме приели за критично. Днес преди обяд то е 50 сантиметра", съобщи Маринов след моментална проверка в системата. 

6 камери излъчват 24 часа в денонощието от зоната на замерването при хидритехническото съоръжение Баража край "Рогошко шосе", поясни за читателите ни той и успокои пловдивчани, че няма никаква опасност за преливане на реката в рамките на Пловдив.

Повишение на нивото има отчетено единствено в точката на вливане на Марица и Чая извън пределите на града около Кемера, но и то е леко.

"Коритото на река Марица е така конструирано, че не може да се получи преливане от дъждове", разказа Маринов. По думите му белята може да стане само при неконтролирано изпускане на язовири. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).