Какво става? И Костадин Гаров напусна "патриотите"!

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
16:41 / 15.11.2019
9717
Часове след като Слави Георгиев обяви в личния си профил във Фейсбук, че е взел решение да бъде независим общински съветник и да не членува в политически представени групи в ОбС-Пловдив, съпартиецът му Костадин Гаров е предприел същата стъпка, потвърди самият той пред Plovdiv24.bg.

"Логичното стечение на ситуацията и обстоятелствата са такива. Макар че двете политически формации са със сходни идейни платформи и програми, се различаваме по мнения и гласуване, както се видя в предишния мандат" - коментира Костадин Гаров.

Plovdiv24.bg потърси за коментар градския лидер на ВМРО Борислав Инчев. Той каза, че не е редно да се коментира лично решение, но изрази учудване от изтъкнатия от Слави Георгиев аргумент за повече свобода при вземане на решения. "Досега сме показвали независимост" - лаконично каза Инчев и посочи, че в миналия мандат съветниците от ВМРО са отстоявали своите позиции.

Георгиев и Гаров станаха общински съветници от Местна коалиция "НФСБ/ВМРО", която се състои от петима членове. След съобщението, че стават независими, в групата на "патриотите" остават само представителите на ВМРО Стефан Послийски, Димчо Петров и Иван Црънчев. Съгласно сега действащия правилник на ОбС тримата могат да сформират група. Георгиев и Гаров вероятно ще предпочетат да са "нечленуващи в група".

Групите на политическите сили в местния парламент не са идентични с политическата формация, от чиято квота са избрани общинските съветници. В момента все още групите не са сформирани, така че Слави Георгиев и Костадин Гаров не е било необходимо да подават заявления в деловодството на Общинския съвет. На практика двамата изпреварващо информират за политическите си намерения. 

В началото на следващата седмица всяка политическа сила трябва да обяви свой представител за зам.-председател на ОбС, а също състава на групата и председателя й. Групата на "патриотите" ще се казва ВМРО с председател Стефан Послийски, а за зам.-председател на местния парламент е излъчен Димчо Петров.

Виж коментарите (1)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).