Какво ще се случи с украинеца, убил Северина и Ивайло на "Тракия"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 01.11.2018
5638
Вещите лица по делото срещу украинеца Станислав Пислар, обвинен в причиняване на ПТП с двама загинали на автомагистрала "Тракия", не се явиха. Собственикът на камиона пък поиска да му го върнат. Това стана по време на днешното съдебно заседание, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Още на миналото съдебно заседание защитата на Пислар - адвокат Нели Малкова, заяви, че клиентът й иска делото да се гледа в съкратено съдебно производство, но с разпит на две вещи лица - Венета Глухарова и Боряна Мечкарска. Според защитничката Пислар не отрича, че е употребил наркотик, но това е станало в разрешено време и място, тоест тетрахидроканабинолът не му е повлиял по време на катастрофата. Днес обаче нито Глухарова, нито Мечкарова се явиха в съда. Причините - планиран годишен отпуск и служебна ангажираност. Адвокат Маркова обаче държи на разпит на вещите лица.

Освен това латвийският собственик на волвото, с което Пислар удари аудито на жертвите, поиска превозното средство да му бъде върнато. Прокуратурата възрази. Молбата бе отхвърлена, тъй като делото е в съвсем начална фаза. Така в крайна сметка се насрочи ново заседание за 10 декември.

Припомняме, че 27-годишния Пислар обвинен за това, че на 28.05.2018 г., на автомагистрала "Тракия", област Пловдив, при управление на моторно превозно средство – товарен автомобил, влекач "Волво" с полуремарке "Шмитц", е нарушил правилата за движение  и по непредпазливост е причинил смъртта на 34-годишния Ивайло Минчев и на 32-годишната Северина Коралска, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – марихуана, и от него е настъпила смъртта на повече от едно лице, като случаят е особено тежък – престъпление по чл.343 ал.3 пр.2 и пр.5 буква Б, пр. 2 във връзка ал.1 буква В във връзка с чл.343 ал.1 от Наказателния кодекс.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
24.03.2021 Вижте окончателната присъда за убиеца на бременната Северина и Ивайло
10.09.2020 Близки на убитите на "Тракия" Северина и Ивайло: Законът трябва да се приложи в цялата му строгост
09.09.2020 Обясниха защо намалят наказанието на украинеца, убил бременната Северина и приятеля й край Пловдив
09.09.2020 Сърцераздирателен пост за убитите край Пловдив Ивайло и Северина
09.09.2020 Отново намалят присъдата на шофьора, убил на пътя младо семейство и нероденото им дете
03.10.2019 Никой не може да върне към живот бременната Северина и приятеля й Ивайло
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).