Какви решения да очакват пловдивчани от местния парламент днес?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
09:10 / 14.10.2016
2793
Пловдивските общински съветници се събират на сесия днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Няколко са интересните моменти в нея. 

Пловдив отново ще си "поиска" отново Античния театър, след като в акта от 2012 година, когато театърът бе даден за 10-годишно управление на Общината не влизат новопостроени сгради. 

Община Пловдив ще поиска от държавата и няколко имота за реализиране идеята за скоростна железница в града под тепетата. 

Във връзка с важния за Пловдив Воден проект местният парламент трябва да гласува съфинансиране от бюджета на Общината в размер на 15 855 975,33 лева като минималният размер на собственото финансиране по допустимите разходи да е 9 690 620, 33 лева. 

Очаква се да бъдат отпуснати 40 000 лева за подпомагане община "Родопи" в изграждането на светофар на пътя за Марково.

Общинският съвет трябва да разгледа също и промените в наредбата за определяне и администриране на местните данъци и такси в контекста на новия закон за предучилищното и училищното образование. 

Съгласно него в предучилищното образование се въвежда почасова организация в рамките на 3 последователни астрономически часа. Предложената такса за тази услуга е 15 лева без храна.

И още - като извънредна точка влиза предложението на "Кауза Пловдив" за осигуряване на пари от бюджета за препроектиране на Зоологическата градина, за да бъде обособено местообитание за тигри. 

Община Пловдив трябва да подсигури и 1 080 000 от бюджета си по проект Център за управление на отпадъците за площадка за компостиране на биотпадъци от поддържане на общински площи, паркове, градини, зелени площи и прочие. 

Финансовият ресурс трябва да бъде наличен в аванс за покриване на първоначалните допустими разходи по проекта, преди средствата да бъдат възстановени от ОП "Околна среда".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).