Какъв фреш ни продават в "Лекси"?

Автор: Васил Динев
Коментари (15)
10:27 / 04.09.2017
19909
Здравейте. Пиша ви за да изразя възмущението си от некоректна практика в супермаркет "Лекси" в "Кършияка", в който цялото ми семейство сме редовни клиенти от години. Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия. И още:

"Често купувам от там плодови и зеленчукови фрешове. Днес забелязах, че и на двете бутилки сок етикетите са двойни, като на долния етикет е вчерашната дата. Явно каквото не успяват да продадат за деня му лепват нов етикет и на другия ден отново е на щанда, заблуждавайки клиентите, че е прясно.

Както знаете, фрешовете не съдържат консерванти, затова и са предпочитани от клиентите, за които здравословното хранене е важно, но това също ги прави и изключително нетрайни, дори съхранявани в хладилник. В "Лекси" ги съхраняват в метална кутия с лед в нея. Дали ледът в тази кутия е оцелял цяла нощ, за да държи вчерашните напитки охладени... съмнявам се.

Това беше последното ми посещение в този супермаркет. Ако лъжат за един сок от три лева, страх ме е да си помисля какво правят с далеч по-скъпите меса, сирена и риба.

Един от проблемите в нашата държава е, че никой не си търси правата. Големите бизнеси винаги остават безнаказани, за това си позволяват подобни некоректни практики. Чувствам се длъжен да запозная обществото с тази измама, като целта ми е да провокирам повече хора да съзират компетентните органи, за да спрем да ставаме свидетели подобни неща. Моите жалби подкрепени със снимки и видео вече пътуват към Комисията за защита на потребителите и Агенцията за безопасност на храните.

Благодаря на Plovdiv24.bg за това, че ми предоставят трибуна. за да информирам обществото за случая. Честитя и предстоящия празник на Съединението на всички пловдивчани".


Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).