Как ще се реши проблемът с паркирането в Кючука?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
12:20 / 30.07.2016
5424
Читател на Plovdiv24.bg повдигна въпроса за състоянието на паркинга между ул. "Даме Груев" и ул. "Архимандрит Евлоги" с номера от 20 до 26.

"Паркингът на "Пере Тошев" с "Щип" е страхотен, поздравления за кмета. Сега бих задала обаче следния въпрос: Защо паркингът между ул. "Даме Груев" и ул. "Архимандрит Евлоги" 20-26 не изглежда по този начин?

Зад блока на ул. "Архимандрит Евлоги" 20-26 има прекрасно място за страхотен паркинг, като се има предвид, че тук са събрани - пазар и поликлиника на едно място. Да паркираш в района е ужасно трудно, а когато си жител на блока е още по изнервящо и тягостно.

Зелените площи зад блока се поддържат ужасно рядко, наскоро тревите минаваха човешки ръст, в блока пълзяха хлебарки и други гадини.

Ще помоля кмета и общинската управа да помислят за тротоар зад самия блок и паркинг, който да отговаря на съвременните паркинги, а не този, на който изсипаха 2-3 камиона пръст и сега като вали е абсурд да вкараме колите си, защото е кално и осеяно с дупки.

Смятам, че пазарът и поликлиниката са достатъчно натоварващи съоръжения и жителите на блока би следвало да бъдат компенсирани с този паркинг. Достатъчно е, че пред блока на ул. "Архимандрит Евлоги" е невъзможно да се използват 5-6 паркоместа заради огромните дървета, които са надигнали с корените си плочките и трошат колите ни. 

Нека кметът и управата помислят и за тях, защото при всеки обилен сняг или по силна буря колите ни са жертви на паднали клони. Нека не мислим толкова за природозащитниците, а да помислим какво би станало, ако падне на главите на децата ни, някой такъв клон.

Тротоарите са навдигнати и всекидневно възрастни хора идващи до поликлиниката са жертви на тези ужасни тротоари и каква е целта на тези огромни дървета? Пътували сме из цяла Европа, е, повярвайте - такова чудо никъде няма, дървета на 50-100 години, застрашаващи човешки животи!"

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Южен". Борислав Инчев разказа следното:

"Паркингът между ул. "Даме Груев" и ул. "Архимандрит Евлоги" е изпълнен с настилка от фрезован асфалт и трошено-каменна настилка.

Ул. "Даме Груев" е в лошо състояние и за нея от няколко месеца се работи по изготвянето на технически проект. По регулационен план е предвидено улицата да бъде разширена, но реално изработването на проекта ще каже колко ще струва цялостната реконструкция на цялата улица в сега съществуващия габарит и при вариант на разширение. 

В самия проект ще се предвиди и подмяна на подземната комуникация както и на прилежащата тротоарна настилка. 

Докато не бъде изготвен проектът обаче, който да даде възможните технически решения, не е целесъобразно да се правят големи инвестиции по цялата улица и поради това преди време и избран именно вариантът на паркинга да бъде положен фрезован асфалт.

Относно поставения въпрос за големите дървета пред самия блок и това, че корените са повдигнали някои от пътните ивици, оформящи паркоместата: Да, това е така. Трябва да отбележа, че преди няколко месеца премахнахме няколко стари желязобетонни стълба и така освободихме място за допълнително паркиране на коли.

Самото премахване на дървета обаче става само след експертиза от специалисти еколози, а на тези дървета сме извършили мерки по повдигане и оформяне на короните им.

И на последно място - само след няколко дни започваме изграждането на нов паркинг за около 50 автомобила между църквата "Света Троица" и читалище "Христо Ботев". 

Новият паркинг ще бъде изпълнен с асфалтова настилка и ще отговаря на всички съвременни изисквания. Ще има и тротоар, дъждоприемни шахти, осветление, пътни знаци."

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).