Кадър на Областна администрация оглави "Старинен Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:55 / 03.04.2012
2942
Новият шеф на Старинен Пловдив се казва Амелия Гешева, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Дамата беше представена от кмета Иван Тотев и заместника  му Стефан Стоянов на пресконференция в Община Пловдив. 

Гешева е кадър на Областна администрация-Пловдив и е оглавявала отдел "Европейска интеграция, етнически и демографски процеси" там. Тя е част от екипа по проекта за Римския стадион и ще продължи да работи в него до откриването на обновеното антично съоръжение в края на месеца. 

Според градоначалника дамата познава много добре всички проекти за Стария град. Натоварена е с задачата в най-кратки срокове да направи анализ на собствеността на сградите в резервата. Освен това, тя трябва да създаде проектна готовност, за да може цялата сума от близо 8 млн.лв, която Пловдив може да получи по Програмата за градско развитие по ОП "Регионално развитие", да отиде за реконструкция на резервата, за което Plovdiv24.bg вече писа. 
 
Припомняме, че зам.-кметът Стоянов съобщи преди време, че бившето управление на културния институт "Старинен Пловдив" в лицето на Весела Илиева е оставило резервата в недобро състояние.

"Царяла е меко казано безстопанственост. Счетоводство не се е водило, договорите за наем не са актуализирани с години - изтекли са, но продължават да се събират, един служител е бил едновременно и чистач, и уредник", изброи той само част от нарушенията, "лъснали" след направения наскоро одит на института.

"Най-вероятно наемите ще бъдат актуализирани, тъй като договорите не са преподписвани от години наред", потвърди днес Гешева.  

Според Стоянов, в развитието си "Старинен Пловдив" е "останал някъде в началото на 20 век". "Компютрите са били непознати, документацията се е водила на хартия", коментира още той.

Единодушно е мнението на управляващите, че щатът на културния институт  трябва да се увеличи. Мотивите за това са, че под негово управление ще преминат  и исканите от държавата Одеон и Малака базилика, а експерти липсват. В момента щата на Старинен Пловдив е от 33 човека, разпределени в три сектора: финансово-административен, павметници на културата и управление на проекти и дейности, свързани с промотирането на резервата. Именно за проектите липсват специалисти.

До назначаване на конкурс Гешева е временно изпълняващ дръжността.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джип...
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"
Диджей срина "Капана фест": 22 лева за бургер и 45 за тениска
Говори жената, пристигнала на мястото на ПТП-то минути след сблъс...
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).