КАТ: Знаем за гонките на "Кукленско шосе", "Пещерско шосе", и бул. "Санкт Петербург"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (69)
18:10 / 15.08.2015
12051
След инцидента с блъснатия пешеходец на бул."Никола Вапцаров" в Пловдив, са се зародили съмнения, че на булеварда се правят нерегламентирани състезания с автомобили. Това каза в предаването "Метроном" на Радио ''Фокус'' - Пловдив Радослав Начев, началник на КАТ "Пътна полиция". 

От справка, направена от Пътна полиция, се е оказало, че няма нито един получен сигнал от гражданин за подобна проява. Сигнали се получават за други булеварди, това са "Кукленско шосе", "Пещерско шосе", както и бул. "Санкт Петербург". В тази връзка КАТ ежеседмично организира СПО, съвместно със служители на районните управления, с цел предотвратяване и пресичане на подобен вид прояви. Пристигайки на място пътните полицаи установяват лица, които са се събрали и пребивават на бензиностанциите, най-често с цел провеждането на такива състезания, каза Начев. Никой от тях, обаче не си признава точния повод за събирането, като твърдят, че са там, за да си показват автомобилите и да си говорят за тях. 

Въпреки това, на всички водачи на МПС, които се намират там, се извършва обща полицейска проверка и писмено се предупреждават по Закона на МВР да не участват в какъвто и да е било вид такива прояви, посочи Начев. По думите му, при евентуално следващо засичане и констатиране, че не изпълняват полицейското разпореждане, им се налагат санкции по Закона на МВР. "За съжаление Закона за административни нарушения и наказания задължително предвижда при налагането на санкция със съставянето на акт да има свидетел-очевидец", каза Начев. "И когато не разполагаме с такъв свидетел, ние няма как да наложим и административно наказание", добави той. При всеки получен сигнал, независимо дали се провежда полицейска операция, или не, се реагира като целта е да не се допусне такава проява по уличната мрежа. 

Тъй като понятието "провеждане на нерегламентирано състезание", т.н. гонка, е свързано и със затваряне на част от уличната мрежа или уличното платно, затова в този вид прояви трябва да се намери организатора на тази проява, каза Начев. Участниците в състезанието могат и биват санкционирани единствено за превишена скорост. Досега има няколко наказани в Пловдив за гонки, добави той. Според началника на КАТ Пловдив, редно е деянието да се криминализира, с цел гарантиране живота и здравето на всички участници в движението, тъй като гонките са изключително опасни. Но това зависи от хората в парламента, които творят законите, каза Начев. Гонките се провеждат най-вече в тъмната част на денонощието, като всички участници в тях са предимно млади хора на възраст между 20 и 30 години.

Виж коментарите (69)

Още по темата (26):
01.09.2017 Вижте мотивите, с които съдът пусна предсрочно младежа, убил пешеходец в
Кючука
01.09.2017 Пуснаха предсрочно младежа, убил пешеходец в Кючука! Бил се превъзпитал!
13.03.2017 Ето я цялата истина за оставката на Пламен Узунов като шеф на пловдивската полиция
20.01.2017 Скандални разкрития за Милан Дивеков, прегазил пешеходец в Кючука
25.01.2016 Адвокат пак изуми за смъртта в Кючука, пешеходецът се движил бързо
14.12.2015 Искат по-голяма присъда за джигит, убил пешеходец на зебра в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).