Известна пловдивска адвокатка страдала от шизоафективно разстройство

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
08:27 / 28.06.2019
12050
"Мария има две деца, липсва им. Те питат къде е майка им, а ние лъжем, че е  в болница. Това не може да продължава така. Майката и братът на Мария на 90% са виновни за всичко. Моля за по-лека мярка за дъщеря си". Това заяви в съдебна зала бащата на адв. Мария Делова - Стоян Славков по време на обжалването на мярката за неотклонение, взета спрямо Делова, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Срещу нея са повдигнати три обвинения - първото е за измама - по чл. 210 от НК; второто е за съставяне на документи, които са със съдържание, което не съответства на волята на подписания - по чл. 315; третото обвинение е, че Делова съзнателно се е възползвала от неистински документи - по чл. 316 от НК. Жената е с наложена мярка "задържане под стража", а днес адвокатът й Славчо Харалампиев поиска по-лека мярка от Окръжния съд.

Защитникът подчерта, че Мария страда от шизоафективно разстройство, което се лекува със специфични лекарства, които не се купуват свободно. От началото на ареста на клиентката му тя е получавала лекарства, които са били предварително купени. Лекарствата обаче са свършили и сега тя няма нужните медикаменти, а в ареста лечението й е възпрепятствано.

Самата Мария Делова като последни думи пред съдебния състав заяви, че на предходното разглеждане на мярката й, първоинстанционният съд я е оставил в ареста, защото дава превес на устните свидетелски показания и попита защо не са взети под внимание документите иззети от практиката й.

"Това са документи за публична продан, за правна защита и т.н. Документи, уреждащи правни отношения между мен и клиентите ми, които съм задължена по закон да издавам. Абсурдно е да ме осъждат предварително. Документите носят и подписите на самите жалбоподатели. Освен това се дава превес на думите на хора, които няма как да са свидетели на случващото се в практиката ми - на съпруги, близки и т.н. Моля за по-лека мярка", каза още обвиняемата.

Съдът обаче не намери причина, поради която да промени мярката на Делова. Определението е окончателно.

Виж коментарите (2)

Още по темата (16):
02.05.2023 Вижте какво се случва с двамата пловдивски адвокати, осъдени за имотни
измами
01.07.2022 Двама адвокати осъдени на затвор в Пловдив
01.07.2022 Грозни сцени в съда в Пловдив
18.02.2021 Клиент на адвокат Делова разказа как е "изгорял" с 3000 лева
18.02.2021 Адвокат Мария Делова получи първата си присъда, ще има и втора
20.10.2020 Скандал на делото срещу адвокат Мария Делова в Пловдив, изгониха репортерка с викове!
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).