Известен пловдивски бизнесмен даде 300 лева за тениска и топка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:36 / 16.12.2017
28859
Точно 5000 лева бяха събрани на благотворителната вечер, която се проведе под мотото "Деца помагат на деца на загинали и починали служители от МВР в Пловдивска област" в хотел "Марица". Набраните средства бяха предадени вчера с приемо-предавателен протокол на представители на Областна дирекция на МВР Пловдив. Паричната сума заедно с подаръчни пакети с лакомства, подготвени от спонсорите на благотворителната кауза, ще бъдат разпределени по равно и връчени на 20 деца до 18-годишна възраст, чиито родители са загинали или починали служители от системата на МВР в Пловдивска област.

По време на благотворителната вечер бяха продадени картини на прочути български художници като Никола Певичаров, Станимир Видев и на талантливата 12-годишната художничка Венета Павлова. Продажбите на картините надхвърлиха 1000 лева. С футболна топка на спортната легенда Христо Бонев и фланелка с личен автограф на двукратния олимпийски шампион по кану каяк Николай Бухалов се сдоби 14-годишният Георги Тенев, син на известен пловдивски бизнесмен, който плати за тях почти 300 лева.

Две талантливи пловдивски певици - Веси Бонева и Елица Лалова, подариха за търга свои албуми в комплект с големи плюшени мечета, които бяха продадени за общо 70 лева. Елица дари безвъзмедно таланта си и по време на празничната програма, където изпя няколко песни. Нотариус Кари Клявкова също дари безвъзмедно труда и времето си и оглави комисията по отчитане на събраните средства.

Останалите средства бяха събрани от дарителската кутия и детския коледен базар. Благородната кауза срещна подкрепата както на Областната дирекция на МВР в града, така и на община Пловдив. В благотворителната инициатива се включиха представителите на различни институции в града, политици, общественици и едри предприемачи.

Мотото "Деца помагат на деца на загинали и починали служители на МВР в Пловдив" бе инспирирано от участниците в празничната програма - 54 деца от различни музикални, танцови и арт школи в града. За всички тях бяха предвидени подаръци от спонсори на събитието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).