Известен пловдивски адвокат не иска да го снимат с белезници!

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
10:52 / 17.04.2018
14799
Делото срещу адвокат Владимир Елдъров се отложи за 31 май, тъй като над 10 свидетели и потърпевши не се явиха, въпреки че са редовно призовани, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По този начин не можа да се даде ход на делото. Подсъдимият поиска от съдия Спасова да не бъде сниман от журналисти, но последва отговор - "Нищо не мога да направя преди началото на заседанието, няма как да забраня да се снима".

Елдърво е обвинен за това, че в периода от 17 ноември 2011 г. до 23 юли 2014 г, в условията на продължавано престъпление, като пълномощник на пет лица, с цел да набави за себе си имотна облага, като използвал тяхната неопитност и неосведоменост, им причинил имотна вреда в размер на общо 321 500 лева, като причинената вреда е в големи размери.По делото е установено, че обвиняемият Владимир като адвокат бил упълномощен от посочените по-горе пет лица, за всеки един от тях, да ги представлява по застрахователни дела за изплащане на обезщетения за техни пострадали близки при пътнотранспортни произшествия. Застрахователните обезщетения се превеждали по банкова сметка на обвиняемия, като той не предавал на пострадалите цялата сума, а част от нея оставял за себе си. Сумите, които оставял за себе си, варирали в размер от 47 000 лева до 80 000 лева. В един от случаите обвиняемият присвоил изцяло преведеното от застрахователя обезщетение в размер на 80 000 лева. 

Обвиняемият Владимир е предаден на съд и за това, че през периода от 11 февруари 2010 г. до 3 ноември 2014 г., в условията на продължавано престъпление, като пълномощник на 24 лица, съзнателно е действал против законните интереси на представляваните и съзнателно е ощетил имуществото им, поверено му да го управлява и пази, като от деянието са последвали значителни щети в общ размер на 354 958 лева.

По делото е установено, че 24 лица били упълномощили адвокат Владимир да ги представлява по граждански дела за изплащане на обезщетения на пострадали лица от пътнотранспортни произшествия. След упълномощаването, обвиняемият едностранно решавал да увеличи възнаграждението си за оказаната услуга, като по свое усмотрение оставял част от присъденото обезщетение за себе си. Сумите, с които ощетил пострадалите, варирали от 700 лева до 35 000 лева.

По делото са били разпитвани множество свидетели, изискани са банкови справки, извършени са очни ставки, изготвени са експертизи, изискани са копия от документи и застрахователни книжа и др. Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които Владимир е обвинен, е лишаване от свобода от 1 до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на до ½ от имуществото на виновния. Обвиняемият е с мярка за неотклонение "подписка" по настоящото дело, но същият се намира в затвора в Пловдив, където спрямо него се прилага мярка за неотклонение "задържане под стража", постановена от съда по друго дело, по което е осъден на първа инстанция.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (28):
18.04.2024 Известен пловдивски адвокат пак я загази много сериозно!
12.08.2022 Голям позор за фамилията на известни пловдивски адвокати
07.10.2020 Известен пловдивски адвокат пак успя да "избяга" от правосъдието
28.05.2020 30-ина роми жертви на известен пловдивски адвокат?
19.02.2020 Брутална война между таксиметрови босове в Пловдив! Служител: Единият използва електрошок!
16.01.2020 Таксиметров бос: Пет години лежа невинен в затвора
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).