Извадиха 15-килограмов тумор от корема на 39-годишна пловдивчанка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
11:16 / 01.06.2012
3662
15-килограмов тумор от коремната кухина на 39-годишна пловдивчанка са извадили акушеро-гинеколозите на Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги". Това съобщи ръководителят на АГ клиниката проф. д-р Благовест Пехливанов.

Жената е приета по спешност с огромна миома, която е заемала целия обем на корема й. Според лекарите образуванието е нараствало в продължение на години и е влошавало здравословното й състояние. Преди да постъпи в клиниката пациентката е пробвала безуспешно различни методи на алтернативно лечение.

Заради оперативната намеса в този късен стадий се е наложило заедно с тумора лекарите да отстранят и матката. В момента жената се възстановява под лекарско наблюдение и животът й е извън опасност, потвърди ръководителят на Клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ "Свети Георги".

Екипът, участвал в операцията, включва проф. д-р Благовест Пехливанов, д-р Веселин Коларов, анестезиологът д-р Мария Ташева и акушерката Ани Политова.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).