Изплуваха подробности за тримата младежи, обвинени в отвличане и гавра с 16-годишен

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
13:24 / 01.02.2021
14108
Делото срещу Християн Кочев, Пламен Тингаров и Кристиан Панайотов, които са обвинени в отвличане, заплашване и принуда спрямо 16-годишен младеж, ще се гледа при закрити врати. Това реши пловдивският окръжен съд по-рано днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че срещу тримата бивши ученици на Спортното училище е повдигнато обвинение в това, че на 21 май м.г. в Пловдив, като съизвършители са отвлекли 16-годишен младеж от Пловдив, като Кочев бил въоръжен. Според прокуратурата Кочев насочил нож към пострадалия и поискал 1000 лева, за да не разпространи позорни материали за него. Всичко било придружено със заплаха за убийство, лека телесна повреда, а нападателите взели и телефона на момчето.

Адвокат Красимир Елдъров, който представлява Кочев пред съда, поиска делото да бъде върнато на прокуратурата заради грешки в обвинителния акт – в дома на обвиняемия били намерени няколко сгъваеми ножа, три пистолета и мачете, но от обвинението не били посочили кое точно е използвано във въпросната вечер. Адвокатът настоя майката на Кочев да бъде конституирана и като негов защитник в съдебния процес, а мярката му да бъде заменена с по лека – домашен арест.

Адвокат Чавдар Петров, който защитава Кристиан Панайотов, подкрепи Елдъров и заяви, че има допуснати нарушения в обвинителния акт – не било посочено колко време е траело отвличането. Той също поиска изменение на мярката на Панайотов в“Парична гаранция“.

Същите бяха исканията и на адвокат Иванова, която представлява Тингаров. Тримата защитници поискаха делото да се гледа при закрити врати, тъй като отразяването на делото в медиите би повлияло на съдебния процес. Според адвокатите, обвиняемите са били извеждани с конвой от следствения арест и са били отвеждани в сградата на прокуратурата и разпитвани по друго досъдебно производство – срещу неизвестно лице, което е дало информация по случая на медиите.

След кратко съвещание делото беше засекретено, но не беше върнато на прокуратурата. Всички обвиняеми остават в следствения арест, а майката на Кристиян остава аут от делото. Определенията на съда могат да бъдат обжалвани, а нов опит за старт на делото ще има през март.

Виж коментарите (1)

Още по темата (7):
14.06.2021 Има присъди за спортистите, които се гавриха с 16-годишен на Гребната
29.12.2020 Ето какво следва за извергите, отвлекли и пребили 16-годишен в Пловдив
10.11.2020 Продължение на гаврата с отвлечения в Пловдив ученик
22.05.2020 Установиха кои са похитителите на пловдивския ученик
22.05.2020 Гаврата с отвлечения в Пловдив ученик е била много голяма
22.05.2020 Нови подробности за отвлечения в Пловдив ученик
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).