ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изненадаха приятно потребители на почасови услуги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:41 / 31.05.2016Коментари (0)2228
Най-хубавият празник в началото на лятото - 1 юни - събра децата, обгрижвани по проект BG05M9OP001-2.002-0223-C001 - "Услуги за по-добър живот", район "Северен", Пловдив, финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Независим живот". 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Инициатор на събитието е кметът на район "Северен" Ральо Ралев, който заедно с екипа на проекта изненада осем деца и родителите им със затрогващ жест на внимание по случай Деня на детето. 

Сред зеленината на парка, в непосредствена близост до Центъра за предоставяне на почасовите услуги по проекта, децата получиха интересни подаръци, поздравителни картички и сърдечно внимание от страна на кмета и неговия екип. 

Родителите не скриха благодарността си да бъдат поканени на тази празнична среща, а всяко от децата им да бъде зарадвано с подарък, който само си е пожелало. 

За да изненадат приятно потребителите на почасовите услуги, всеотдайните социални работници от Центъра Ст. Недевска и М. Пенчева бяха проучили желанията и интересите им и така подаръците озариха детските очи, а това дълбоко отзвуча в сърцата и на родителите. 

Майките развълнувано обясняваха, че жестът на кмета докосва душите им най-вече с текста на картичката: "Казват, че има седем чудеса на света. Ние не мислим така, защото ти си осмото чудо на света за нас! Честит празник, мило дете!". 

В непринудения разговор с кмета и екипа му, майки и бащи споделиха не само вълнението, а и надеждите си, че подобен тип програми за социално включване са от изключително значение за децата им и за тях самите, защото им дават шанс да се реализират на пазара на труда.

Не е тайна, че обгрижваните по програмата деца са всеобщи любимци на всички, които реализират проектните дейности, затова за тях, най-милите потребители на социалните услуги, имаше букети от разноцветни балончета и пъстри играчки. 

Най-малките получиха плюшени мечета, единственото ни момиченце си поиска кукла и герданче, а по-големките деца се зарадваха много на музикалните играчки, на слушалки за смартфони, на помпичка за балони, конструктор. А за рождения ден на малкия Боян бяха изстреляни разноцветни конфети, които поставиха началото на неговите 6 годинки. 

Ралев, развълнуван и той като всички присъстващи на празника, изрази всеобщото чувство, че хората могат и трябва да правят добро и в делник, и в празник - особено за децата. Както казва любимият на малки и големи приказен Мечо Пух: "Малко Внимание, малко Мисъл за другите - и всичко би изглеждало иначе!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: