Измамникът на "златната баба" се разплака в съда, номерът не мина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
20:57 / 17.09.2015
6171
Измамникът, който ряза с ъглошлайф касата с 268 000 евро и 18 000 долара в дома на "златната баба" Елена Ангелова в Първомай, се разплака като дете в пловдивския окръжен съд. 

"Моля ви, пуснете ме поне под домашен арест", поиска Албенко Методиев. 

Сълзите му се стичаха, когато неговата адвокатка Капка Гергинова пледираше пред магистратите, че в деня на задържането на Албенко съпругата му направила спонтанен аборт.

"Той трябва да се грижи за двете си деца и за болната си майка, която е с 80% нетрудоспособност", редеше защитничката, която бранеше и братя Галеви.

Тя атакува обвинението, че клиентът й, който е от Елин Пелин, и другият задържан - Борислав Димитров от Горна Оряховица, имат нещо общо с крупната измама, извършена на 8 септември в първомайския квартал "Дебър". 

Според прокуратурата двамата са излъгали 80-годишната Елена Ангелова, че внукът й Ангел Янков е пострадал при катастрофа и се нуждае от спешна операция, за която са необходими 30 000 лева.

Пенсионерката ги нямала в наличност, затова сама предложила на Албенко да разреже с ъглошлайф касата на внука й, вкопана под хладилника и печката. Методиев грабнал внушителната плячка, част от нея скрил в хасковското село Гарваново, а с останалите пари тръгнал към Севлиево, където трябвало да го чака Борислав Димитров. 

Двамата са заловени за по-малко от 4 часа, а валутата е веществено доказателство по делото и още не е върната на собственика. Междурвеменно НАП започна проверка за произхода на парите на Ангел Янков, които той е съхранявал в къщата на своята баба. Ще бъдат отворени банковите му сметки и сравнени годишните му данъчни декларации, за да се види дали има разминаване между доходи и стандарт на живот.

Защитата на Албенко и Борислав атакува защо прокуратурата не е изискала от БНБ левовата равностойност на въпросната сума. "Това опорочава обвинението", категорична е Гергинова. Според нея "някъде има "мозък", някой някъде нещо организира, но това не са хората тук в тази зала".

Прокурор Стефани Черешарова пледира, че жалбите на Албенко и Борислав са неоснователни и поиска окръжните магистрати да потвърдят постоянния арест на двамата, наложен от първата инстанция в Първомай. 

След 1-часово съвещание пловдивският съд реши да ги остави за постоянно зад решетките. Определението е окончателно. Методиев има зад гърба си 6 присъди за кражби и грабежи, а съучастникът му - седем, шест от които за измами.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (13)

Още по темата (11):
14.06.2018 Филмите бледнеят! Ще онемеете от историята, разказана в Пловдивския съд от Албенко!
13.06.2018 Пловдивският съд решава за двамата, обвинени за умопомрачителна телефонна измама
27.05.2016 Обясниха как точно е станала умопомрачителната измама в Първомай
31.12.2015 Измамата на "златната баба" от Първомай - ударът на годината
19.11.2015 Пуснаха измамника на "златната баба" срещу 4000 лева
18.11.2015 Топ измамник иска вън от ареста
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).