Измамничките от Белозем: Всичко беше по любов и интимно

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (3)
16:21 / 28.11.2023
11275
"Никой не сме измамили. Това е лъжа. Всичко си беше по любовен начин, интимен", споделиха измамничките Атанаска Георгиева и Вида Колева от село Белозем пред репортер на Plovdiv24.bg. при довеждането им в зала. 

По-рано днес двете дами, заедно с техния съучастник Стоян Петров, се изправиха пред Окръжен съд - Пловдив, за да разберат дали ще бъде даден ход на разпоредителното им заседание. 

Срещу тях са повдигнати обвинения, че чрез заплахи са причинили имотна вреда на възрастни хора в размер над 130 000 лева.

"Двете задържани имат роднинска възраст, като обикновено са мамели възрастни самотни хора. Едната от тях е успяла да изгради по-близки отношения с един от пострадалите - 66-годишен мъж от Белозем.

Въпросният човек й е давал пари на заем. В един момент жената казва, че няма как да ги върне, а може да осигури безвъзмезден ремонт на къщата му. Отива с други лица от ромски произход у тях, които се представят за бригада.

Започва се постоянно искане на пари, като човекът им предоставя своите спестявания, а когато те свършват, ромите започват да го водят по банки и други финансови институции, за да тегли кредити на свое име.", споделиха от прокуратурата на брифинг през месец февруари.

Защитникът на Стоян Петров и Атанаска Георгива стана причина да не се даде ход на заседанието и то да бъде отложено за 18 декември.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
08.02.2024 Майката на обвинена в голяма измама: Всичко е било доброволно
18.12.2023 "Поддържахме чести интимни отношения, след като мъжът ми влезе в
затвора"
17.02.2023 Жестоко измамен от майстори мъж получи инсулт, взели му всичко, теглил много кредити
Още новини от Новини от Пловдив:
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).