Изложбата-базар "Докоснати от светлината" продължава и утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:31 / 04.12.2012
1531
Навръх Международния ден на хората с увреждания народният представител от 16-ти МИР Зоя Георгиева и кметът на Пловдив Иван Тотев откриха благотворителна изложба-базар с предмети, изработени от автори със зрителни проблеми. Организатор е структурата на ПП ГЕРБ в район "Централен" с ръководител Зоя Георгиева.

"Това не е обикновена изложба, това е изложба на необикновени хора - хора, които общуват със света чрез сърцата и душите си, които улавят играта на светлината и безкрайната палитра от багри само със своята душевност и емоция" - заяви в приветствието си народният представител от ПП ГЕРБ Зоя Георгиева. Тя изрази преклонението си пред таланта на авторите и благодари на инициаторите на изложбата - Надя Танева, директор на "Социално подпомагане" и ръководителя на Националния център за рехабилитация на слепите Стефан Данчев.

Огромен интерес сред многобройните посетители предизвика цяло керамично село с къщи, църква, кладенец, домашни животни и предмети от бита. Картини, сувенири, вази, чашки, стенни пана, свещници са подредени на изложбата-базар в галерия "Тракарт" под надслов "Докоснати от светлина". Всички експонати са изработени от хора от Регионалния център за рехабилитация на слепи в Пловдив. 

Изложбата-базар е отворена до 05.12.2012 г. включително, като средствата от продажбите ще се използват за подпомагане на дейността на авторите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).