Избрани са строителите на ДГ "Каменица" и ДГ "Зорница"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
20:24 / 05.09.2020
5495
Избрани са изпълнителите на строителните дейности на ДГ "Каменица" и ДГ "Зорница", съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство Пламен Райчев, който е подписал решението за избора.

ДГ "Каменица" в район "Централен" ще се прави от фирма "Ринг-П" ООД, която е предложила цена от 4 142 234, 88 лв. с ДДС. В обществената поръчка са участвали 15 фирми, от които пет са били отстранени. Новата забавачка ще се издигне на мястото на сегашната в двора на СУ "Паисий Хилендарски". Сега там функционират 4 групи, а други две са на други адреси. Бъдещата сграда ще е с капацитет за 6 групи. 

Строител на ДГ "Зорница" в район "Южен" е "Парсек груп" ЕООД. Предвижда се изграждане на ново крило към съществуващата сграда. Разширението е с обща площ 1500 кв. м. и е предвиден физкултурен салон за малчуганите. В момента в тази забавачка функционират осем групи, а в допълнителната сграда ще има още четири. Изграждането на пристройката ще струва 3.5 млн. лв.

Финансирането и за двете детски градини е по проекта за образователна инфраструктура на ОП "Региони в растеж".

Очаква се следващата седмица да се направи първа копка на новата забавачка на бул. "Александър Стамболийски", която ще се прави от фирма "Запрянови - 03". 

До края на септември трябва да приключи ремонта в ДГ "Снежанка", а в началото на октомври - в "Перуника". Наскоро започна реконструкцията на ДГ "Пролет", където ще се изпълняват енергоефективни мерки.

Паралелно с това документално се подготвят проектофишове и апликационна форма за финансиране по програмата на МОН за изграждане на нови училища и детски градини. Пловдив кандидатства за строителство на две нови училища - пристройка в двора на Хуманитарната и нова сграда на Математическата гимназии, и за три нови забавачки - в "Северен", "Южен" и "Тракия". Всеки от обектите е на стойност от 5 милиона лева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (257):
26.04.2024 Обновената ДГ "Десислава" бе открита с официална церемония
26.04.2024 Обновиха ДГ "Еделвайс" в Пловдив
21.04.2024 Читателка: Тази е една от най-добрите детски градини в Пловдив!
19.04.2024 Ето я най-новата детска ясла с млечна кухня в Пловдив
05.04.2024 Родители са притеснени от случващото се в детска градина в Пловдив. Директорката: Всичко е наред
18.01.2024 Родители: Бутафорно откриха детска градина, която не работи!
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).